Mladí motokáristi bodovali v Rakúsku

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. augusta 2009, 16:19
  • Autor:Š. Gregorička

Moravský pohár (MP) a majstrovstvá Slovenskej republiky pretekov motokár pokračoval tretím kolem, ktoré sa uskutočnilo v rakúskom Brucku.

O body do MP bojovalo 144 jazdcov zo Slovenska, Česka, Poľska, Maďarska a domáceho Rakúska. Schopnosti pretekárov a ich mechanikov dokonale preverilo takmer aprílové počasie. Nechýbalo teplo, dážď i vietor. Náš región mal v štartovnom poli osem pretekárov.
V kategórii Baby 60 nás zastupoval Pavol Táborsky, ktorý dojazdil na tretej pozícii za Maďarom Vaskóom a Čechom Koreným. V priebežnom poradí MP však patrí Táborskému prvá priečka. V kategórii Parilla 60, ktorá sa jazdí v rámci majstrovstiev SR, skončil Táborský štvrtý a Soňa Majerčíková piata. V MP im zatiaľ patrí tretia a piata priečka. V kategórii ICA 100 junior mal náš región trojnásobné zastúpenie. Najlepšie si viedol Marek Chromý, ktorý vyhral jednu rozjazdu a celkovo skončil tretí. „Marek však mal aj kopec smoly. V prvej rozjazde mal kontakt s ďalším jazdcom hneď po štarte a pred druhou rozjazdou mu mechanici nestihli nadstaviť podvozok na suchú trať. V tretej rozjazde sa rozpršalo a Marek v nej ukázal svoje schopnosti, keď ju z prehľadom vyhral, pričom v cieli mal pred druhým domácim jazdcom najmenej 200-metrový náskok," prezradil nám detaily Pavol Táborský starší.
V priebežnom poradí Moravského pohára je však Chromý stále prvý a Timea Glossová, ktorá v Brucku došla do cieľa na štvrtom mieste pred ďalším Piešťancom Tomášom Majerčíkom, je aj celkovo štvrtá a Majerčík piaty. Aj v kráľovskej triede ICA 125 junior sme mali trojčlenné zastúpenie. V rámci MSR obsadil Sokolovčan Martin Bosák štvrté miesto a na piatom dojazdil Daniel Sumer z Piešťan. Tomáš Mišík tentoraz zbieral body len do MP. V ňom skončil v Rakúsku druhý a priebežne je ôsmy. Bol to však jeho prvý štart v MP v tomto roku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav