Kde sa dá okúpať v horúcich dňoch?

  • Spravodajstvo
  • 5. augusta 2009, 08:24
  • Autor:D. Serišová/ad

Piešťany okrem staručkej Evy už dlho nemajú žiadne kúpalisko, preto sa ich obyvatelia a návštevníci, ktorí nepreferujú prírodné vodné plochy, musia uspokojiť s ponukou hotelových bazénov.

Väčšina z nich je vovnútri, kde vám slnko na hlavu svietiť nebude. Vonkajšie bazény sú k dispozícii verejnosti iba v niektorých z nich. Preverovali sme pre čitateľov čistotu vody, veľkosť, okolité prostredie, komfort a cenu.
Penzión Diana má ako jeden z mála vonkajší bazén s celoročnou prevádzkou s rozmermi 12×6 metra. Voda je čistá a príjemne teplá (32 stupňov Celzia). Zaplatíte 4 € na osobu na dve hodiny a pri bazéne je pekne a čisto. Pre verejnosť je prístupný od rána od deviatej do večera do deviatej – sedem dní v týždni.
V penzióne Löwe je menší vnútorný bazén v tvare obličky s teplotou vody 26 °C. Bazén je dostupný len spolu s celým wellnes centrom za 12 € na osobu a hodinu.
V hoteli Sandor Pavillon nájdete vnútorný baźen s presklenou strechou a s veľkým výbehom do trávnatého átria s ležadlami. Bazén s protiprúdom s rozmermi 6×4 metra má teplotu vody 28 °C. Vstupné pre jednu osobu na 45 minút je 3 € a pri vstupe dostanete uterák.
Balnea Esplanade ponúka veľký vodný a saunový svet. Komplex obsahuje vonkajší aj vnútorný bazén, ktoré sú navzájom prepojené a množstvo atrakcií: vírivky, jacuzzi a chrliče. Teplota vody je 34 °C a je zložená z upravenej termálnej vody. V saunovom svete sú tri sauny, fínska, parná a infra. Pri bazénovom komplexe je bar, kde si hostia môžu dopriať studené a teplé nápoje a menšie jedlá. Kúpajúci môžu využiť ležadlá a pri každom vstupe dostanú uterák, plachtu a župan. Celodenné vstupné na jednu osobu síce vyjde na 26,50 €, ale garantuje komfort, čistotu a starostlivosť.
Vo vonkajšom 15-metrovom bazéne nepravidelného tvaru s teplotou vody 24 °C sa okúpete v zrekonštruovanom hoteli Linea. Celodenný vstup od 10.00 do 18.00 stojí 6,63 € a ako bonus dostanete dva drinky.
Hotel Magnólia má pre verejnosť prístupný vnútorný 10-metrový bazén s vyhrievanou vodou a protiprúdom. Teplota dosahuje 28 °C a otváracie hodiny sú od 14.00 do 21.00. Pri vstupe zaplatíte 2,66 € za osobu.
V hoteli Sorea Sĺňava nájdete 24-metrový vnútorný bazén s teplotou vody 26 °C. Vstupné je 5 € na hodinu a osobu, preto ho väčšina návštevníkov využíva iba na plávanie a nie na dlhší pobyt.

Dno bazéna bezpečnejšie
Piešťanské termálne kúpalisko Eva je už 73 rokov domovom plavcov i vodných pólistov. Trávnaté plochy sa využívajú na volejbal a kriket, v areáli sú aj dva tenisové dvorce, ihrisko na plážový volejbal a streetball. Po tohtoročnej oprave vonkajšieho bazéna sa veľa nezmenilo, kedysi vykachličkované dno ale dostalo nový, bezpečnejší povrch.
Na kúpalisku s kapacitou 1500 návštevníkov sa okúpete len vo veľkom vonkajšom 50-metrovom bazéne s teplotou vody okolo 27 °C a v malom termálnom okrúhlom bazéniku, kde sa pohybuje nad 30 °C. Povyhrievať sa v ňom môžu aj dospelí. Vnútorný 25-metrový bazén je mimo prevádzky. Za celodenné vstupné pre dospelého zaplatíte 3 €, za dieťa od 6 do 12 rokov dve eurá. Vstupenka od 16.00 do 19.00 vás vyjde na 2 € a 1 € zaplatíte za dieťa. Pri pokladni je možné za poplatok si zapožičať skrinku, bicykel sa dá zamknúť za plotom za jedno euro.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek