Hlavná cena do Nových Zámkov

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. augusta 2009, 16:33
  • Autor:Š. Gregorička

V Trebaticiach sa v nedeľu uskutočnil tretí ročník bežeckého Memoriálu Petra Minárecha, ktorý je pokračovaním úspešnej Trebatickej desiatky. Štartovalo 167 bežcov z Česka, Švédska a Slovenska.

Účastnícky rekord urobil radosť aj Márii Minárechovej, vdove po Petrovi Minárechovi: „Peter by mal určite radosť. Spolu s Jozefom Kvítekom stáli pri zrode Trebatickej desiatky a sám inicioval aj jej znovuobnovenie. Škoda, že sa toho nedožil." Najstarším účastníkom behu bol 82-ročný Vincent Varga z Košíc. „V Piešťanoch som na návšteve, tak som si prišiel zabehať. Behám už 35 rokov, na konte mám aj 13 maratónov (11 na košickom Medzinárodnom maratóne mieru), v roku 1994 som bežal dokonca v New Yorku," pochválil sa vitálny osemdesiatnik. Absolútne najmladšou bežkyňou bola iba dvojročná Eliška Drahovská z Piešťan. Jej mama Katka priviedla (medzi ženami do 40 rokov dobehla tretia) na trať aj ďalšie štyri svoje ratolesti. Z nich bola najlepšia desaťročná Lýdia, ktorá skončila druhá.
Víťazom hlavnej kategórie, behu mužov na 10 km, sa stal časom 33:41 min Gabriel Švajda z Nových Zámkov pred Braňom Arbetom z Bardejova a Marcusom Abergom zo Švédska. Ostatní víťazi – muži nad 40 rokov: Moravec (Skalica), nad 50 rokov: Klimeš (Kyjov – ČR), nad 60 rokov: Bašista (Dubnica), nad 70 rokov: Hána (Mistřín – ČR), ženy: Keskeňová (Nitra), ženy nad 40 rokov: Budinská (Poluvsie), juniorky: Janečková (N. Zámky), juniori: Ďurec (Senica), ml. žiačky: Zetochová (Trebatice), ml. žiaci: Nesnadný (Bor. Mikuláš), st. žiačky: Kubisová (Plav. Mikuláš), st. žiaci Kopúnek (Bor. Mikuláš).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela