Vo Váhu sa topil 15-ročný chlapec

  • Spravodajstvo
  • 4. augusta 2009, 14:04
  • Autor:vd/msp

Na nedeľné kúpanie na Lide len tak rýchlo nezabudnú nielen vychovávateľky a deti z Detského domova v Piešťanoch, ale najmä 15-ročný chlapec, ktorý sa začal vo Váhu topiť. O jeho záchranu bojovali ako prvé dve dievčatá z domova. Ich úsilie bolo korunované úspechom.

Topiaceho sa mládenca im pomohol vytiahnuť na breh Kúpeľného ostrova neznámy muž v mieste asi sto metrov od Kolonádového mosta. Ľudia zavolali záchranárov, políciu aj hasičov a poskytli mu prvú pomoc, až kým nezačal sám dýchať. Záchranári ho uviedli do umelého spánku a hasiči im ho pomohli naložiť do vrtuľníka.
„Vôbec nevieme, čo sa stalo. Na deti dozerali naše vychovávateľky a nedovolili im, aby šli do hlbšej vody. Mládenec vraj urobil krok a zrazu sa ocitol v hlbočine. Asi sa dostal do víru alebo spodného prúdu a spanikáril. Zbadali to naše dve dievčence a okamžite sa pustili za ním," povedala nám riaditeľka detského domova Iveta Hanková. „Aj ja som si to všimla a okamžite som sa hodila do vody, ale nemala som šancu doplávať k nemu, prúd ho unášal veľmi rýchlo," podotkla jedna z vychovávateliek.
Mládenec leží v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave. „V pondelok sme ho boli pozrieť. Lekári nám oznámili, že jeho stav je stabilizovaný. V noci mu urobili cétečko, ktoré vyvrátilo podozrenie z poškodenia mozgu, no pľúca má stále zaliate vodou. Aj preto ho udržujú v umelom spánku. Vodu mu odsávajú, ale organizmus musí zabojovať aj sám. Tekutina v pľúcach sa musí vstrebať," dodáva riaditeľka detského domova. Všetci veria, že chlapec sa zotaví bez následkov na zdraví.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav