Tisíce ľudí v tranze na BeeFree 2009

  • Spravodajstvo
  • 2. augusta 2009, 17:36
  • Autor:IP/YUST

Tancachtiví mladí ľudia sa počas jedenásteho ročníka festivalu elektronickej hudby BeeFree 2009 pri Hornej Strede mohlo naozaj vyblázniť do sýtosti. Na štyroch pódiách sa počas minulého víkendu zišlo stopäťdesiat slovenských a zahraničných dídžejov.

Dvojdňový maratón trancu, housu, techna a drum & bass začal v piatok podvečer a trval až do nedeľného rána.
„Tento festival nie je o tom, kto je hlavná hviezda. Všetci, ktorí sem prišli, sú si rovnocenní,“ povedal jeden z organizátorov Daniel Čečetka. Medzi známych zahraničných dídžejov však patrili hlavne Marcus Schossow a Leon Bolier.


Tranceový mág Marcus Schossow spolupracoval aj s populárnym holandským dídžejom Tiestom. DJ a hudobný producent Leon Bolier z Holandska mal pri Hornej Strede slovenskú premiéru.


Na BeeFree 2009 predviedli svoje majstrovstvo mladí ale aj „starí a ostrieľaní harcovníci“, ako Toky, Loktibrada či Boss. Medzi slovenskými a zahraničnými dídžejmi sa na stagoch objavili aj ženy. Na jedenástom ročníku ich hosťovalo približne pätnásť.


Organizátori odhadujú, že počas dvoch dní si do Hornej Stredy na festival našlo cestu asi dvadsaťtisíc ľudí. “Počasie bolo úplne super. Nemali sme žiadne problémy, ani zdravotníci nemuseli zasahovať,“ dopĺňa Daniel Čečetka.
Tento ročník BeeFree bol výnimočný nielen svojou účasťou, ale tóny z trance stagu bolo možné po prvýkrát počúvať aj v priamom prenose cez internetové rádio.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín