Zrútil sa z lešenia na strechu Auparku

  • Spravodajstvo
  • 29. júla 2009, 08:27
  • Autor:vd

AKTUALIZOVANÉ
Tri dni v umelom spánku udržiavali piešťanskí anesteziológovia 41-ročného robotníka Auparku z Lysice. Ten spadol vo štvrtok popoludní z lešenia na betónovú strechu pri upevňovaní odkvapových profilov.

O nešťastí informovali piešťanských hasičov z integrovaného záchranného systému Trnava o 16.23 minúte. Vážne zraneného pracovníka o pár minút nato prenášali na nosidlách zo strechy Auparku záchranári spolu s hasičmi. Uložili ho do sanitky, ktorá okamžite vyštartovala do piešťanskej nemocnice. Pri úraze utrpel závažné poranenie hlavy, hrudníka, zlomeninu panvy, udržujeme ho v umelom spánku na umelom dýchaní. Jeho stav je veľmi vážny," informoval nás MUDr. Milan Ič, primár Oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny Nemocnice A. Wintera v Piešťanoch.
Pozitívny zvrat v zdravotnom stave pacienta nastal v priebehu nedele a pondelka. „Pacient je už pri vedomí, komunikuje a dočasne sme ho odpojili aj od respirátora," povedala nám veselšiu správu MUDr. Kamila Kužmová v pondelok o štvrť na tri popoludní.
„Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. Záležitosťou sa bude zaoberať aj inšpektorát práce, polícia bude pri vyšetrovaní vychádzať z jeho posudku," informovala nás krajská hovorkyňa polície Martina Kredatusová.
Podľa hovorcu spoločnosti HB Reavis Romana Karabelliho išlo o zamestnanca subdodávateľskej firmy z Popradu, ktorá na Auparku montuje sendvičové opláštenie fasády. "Z našej strany boli dodržané všetky bezpečnostné predpisy. Lešenie bolo v poriadku, na stavbe bol prítomný aj stavebný dozor," uvádza. Príčiny nešťastia podľa neho osvetlí až policajné vyšetrovanie.
Soňa Rusnačiková z popradskej subdodávateľskej firmy PR Mont nás informovala, že uvedený robotník mal na starosti pomocné práce. PR Mont predbežne hodnotí nehodu ako zlyhanie ľudského faktoru. „Pracovník bol oboznámený s bezpečnosťou práce a má všetky potrebné školenia pre práce na staveniskách. Viac informácií však nemôžeme poskytnúť, pretože momentálne čakáme na výsledky šetrenia.“ Dopĺňa Soňa Rusnačiková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj