Budeme mať aquapark, ale v Trnave!

  • Spravodajstvo
  • 29. júla 2009, 09:58
  • Autor:pet

Na okraji Trnavy, v lokalite Kamenný mlyn, vyrastie niečo, o čom my v Piešťanoch len snívame – vodný park. Športovo-relaxačný areál sa podujala vybudovať spoločnosť Divus Building a prvý výkop má naplánovaný na začiatok budúceho roku.

Výstavba areálu s krytým bazénom, wellness centrom, reštauráciami, posilňovňou, vonkajšími bazénmi, tobogánovou vežou a parkoviskom počíta s rozpočtom 7 miliónov eur. Asi polovicu z nej plánuje investor získať z eurofondov. „Do projektu však pôjdeme, aj keď grant nezískame, bude však skromnejší," hovorí Patrik Pokorný, zástupca spoločnosti Divus building. Kapacita aquaparku by mala postačiť pre 1000 návštevníkov denne a prví z nich by mali prekročiť brány areálu v lete 2012, teda o tri roky.
„Bude porovnateľný s tými v Senci, Galante či Poprade. Počítame tiež s celoročnou prevádzkou. Momentálne práve robíme geologické prieskumy pre vrty na spodnú vodu, ktorou budeme po prihriatí plniť bazény," dopĺňa P. Pokorný.
Ambíciou investora je prilákať na moderné kúpalisko nielen ľudí z Trnavy, ale aj z Hlohovca a Piešťan. V situácii, keď mnoho Piešťancov už dnes uprednostní pred staručkou Evou s jediným bazénom návštevu kúpaliska v Topoľčanoch či inom aj vzdialenejšom meste, nie je táto predstava vôbec utópiou. Tou je skôr začiatok výstavby plavárne u nás doma v Piešťanoch, o ktorej sa už niekoľko rokov
len diskutuje. Zámena mestského pozemku pri Kauflande za súkromný pozemok na Hlbokej ulici, o ktorej poverilo mestské zastupiteľstvo primátora Rema Cicutta rokovať ešte na jeseň minulého roka, sa do programu rokovaní poslancov stále nedostala. Hlava mesta na júlovom zastupiteľstve potvrdila, že stále čaká na odpoveď sira Schreiera, majiteľa Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany, ktorého na jar oslovil s ponukou odkúpiť kúpalisko Eva za symbolickú sumu.
Až po definitívnom odmietnutí tohto návrhu sa má mesto pustiť do projektu výstavby plavárne. Keďže však radnica nedokázala projekt výstavby plavárne „rozhýbať" v čase ekonomického rozmachu, očakávať, že v čase krízy a šetrenia sa jej to podarí, by bolo viac než naivné. Ešteže tá Trnava nie je tak ďaleko…

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel