Bojový pes útočil na terase kaviarne

  • Kultúra a spoločnosť
  • 29. júla 2009, 20:33
  • Autor:Branislav Neumair

Šokujúcu príhodu sme zažili v sobotu 11. júla asi o pol dvanástej v centre mesta Piešťany, na terase kaviarne Lavazza. Stretli sme sa s priateľom na kávičke, i s našou dvojročnou dcérkou, na terase, ktorá má aj milé detské ihrisko, kde sa dcérka asi tri metre od nás hrala.

Spoločnosť pri vedľajšom stole mala pod stolom driemkajúceho bieleho psíka veľkosti pudlíka. Krátko pred touto príhodou ho naše dieťa ešte vytešene obdivovalo. Jeden z hostí kaviarne odchádzal pomedzi naše stoly, smerom dozadu k detským hojdačkám s bojovým psom (nie som znalec, ale myslím si, že s pitbulom) na dlhej vôdzke a bez náhubku (!!!).
Zrazu v zlomku sekundy tento pes skočil pod susedný stôl na malého psíka a bleskurýchlo sa mu zahryzol do bruška. Majiteľ útočníka sa snažil nešťastné zvieratko z tlamy svojho zabijaka minimálne päť minút neúspešne vyslobodiť. Keď sa mu to po dlhej chvíli podarilo, pre malého psíka už bolo prineskoro. Hrozná predstava, že takto mohla dopadnúť i naša dcérka, ktorá chce každé zvieratko pohladkať, alebo nejaké iné dieťa, a koniec-koncov i ktorýkoľvek dospelý… Mňa samotného pred desiatimi rokmi pri ochrane staršej dcérky pri Lodenici pohrýzol do nohy buldog a pri podobnej situácii som tiež pri Lodenici pred dvoma rokmi zažil krvavý útok psa na asi desaťročné dievčatko. Aj naša suseda, ktorá s láskou pravidelne venčí svojho pudlíka, asi pred mesiacom prišla s dokrvavenou rukou.
Nejakému dievčatku sa vytrhol veľký pes bez košíka a zaútočil na jej pudlíka, ktorého sa snažila ochrániť.
Určite veľa spoluobčanov má podobné „historky" a strach z nezodpovedných majiteľov psov v meste, parku či pri Lodenici, alebo na vale popri Váhu a Dubovom. Nie je mi známy žiaden medializovaný zásah či ochrana bezbranných občanov políciou, aspoň v týchto psičkármi vyhľadávaných lokalitách.
Nemyslím si, že takýto stav podporuje zvyšovanie počtu turistov v našom kúpeľnom meste. Tento príspevok by snáď mohol byť motivujúcim k tlaku na rázne riešenie nielen pre mestskú políciu, ale i pre našich volených zodpovedných zástupcov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav