V osudný deň bolo na Pohode 33 000 návštevníkov

  • Spravodajstvo
  • 22. júla 2009, 11:11
  • Autor:Igor Paulech/yust

Tisícky ľudí už od štvrtka minulého týždňa prichádzali na trenčianske letisko, aby sa stali súčasťou najväčšieho sviatku hudby na Slovensku – Bažant Pohody.

Brány festivalu sa otvorili o šestnástej a pripravené miesta na parkovanie sa začali zapĺňať. Postupne vyrastali aj stanové tábory.
Prvé koncerty odohrali na hlavnom pódiu Basement Jaxx a Royal Choral Society z Veľkej Británie. Michal Kaščák na úvodnej tlačovke v podvečer oznámil, že počas prvého festivalového dňa prišlo na letisko približne dvadsaťtisíc ľudí.


Tak ako sa počas piatka zvyšovali počty zabávajúcich sa ľudí, stúpala aj teplota vzduchu na letisku. Pre účinkujúcich bolo pripravených osem pódií. Medzi headlinerov prvého večera patrili hlavne československá legenda Marta Kubišová, kultová Slobodná Európa, populárny Hex, trnavská Hudba z Marsu či spevák Richard Müller. Na hlavnom pódiu festivalu – Bažant stage odpálila množstvo hitov rock’n’rollová kráľovná Patti Smith z USA.
Nechýbal ani jej najznámejší Because the Night. Zábava v réžii ďalších kapiel pokračovala až do skorého rána. V programe na sobotu, ktorý sa chystalo sledovať viac ako tridsaťtisíc divákov, rezonovali ďalšie zvučné mená. Celý koncert však odohrali iba niektorí. Medzi posledných patrila napríklad skupina Para. Hudobníci ako škótski Travis, nu-rave formácia Klaxons či duo elektronickej hudby Lamb a mnohí ďalší sa na pódium nedostali. Pre blížiacu sa búrku boli organizátori nútení prerušiť ich vystúpenia.
Členovia kapely Kosa z nosa nám povedali: „Na takomto veľkom festivale hráme prvýkrát. Ľudia sa sem prišli hlavne zabávať, aleje možné, že naša hudba ich niečím môže osloviť." Po nešťastí v 02 stane, o ktorom píšeme na 3. strane, bol aj koncert tejto skupiny zrušený a celý festival predčasne ukončený. Návštevníci Pohody tak prišli o zážitok z vystúpenia 45 účinkujúcich z celkového počtu 125.
Pripravujeme pre vás fotogalériu z Bažant Pohody 2009.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel