V Krakovanoch sa dočkali po ôsmich rokoch

  • Šport / Futbal
  • 22. júla 2009, 10:01
  • Autor:Lukáš Radoský

Dlhotrvajúca snaha krakovianskych futbalových dorastencov o postup do piatej ligy nadobudla reálne kontúry až v práve skončenej sezóne 2008-2009. Na vytúžený postup si však museli Krakovanci počkať až do záverečného 30. kola oblastných majstrovstiev.

Jarná naháňačka, v ktorej sa najprv podarilo Krakovanom predbehnúť jesenného lídra zo Smoleníc, na ktorého po jeseni strácali sedem bodov, vyvrcholila futbalovo najkrajším možným spôsobom, keď v poslednom kole Krakovanci privítali na svojom trávniku vedúce Kátlovce. Na jar obe družstvá ani raz neprehrali, Krakovanci iba remizovali v Hlohovci a v Smoleniciach a Kátlovčania remizovali iba raz.
Aj tento fakt prilákal do hľadiska na dorast nevídanú návštevu – 400 divákov, ktorá videla obojstranne pekný futbal. Domáci dorastenci si po výbornom výkone a na veľkú radosť publika vytvorili už do polčasu trojgólový náskok, ku ktorému pridali po prestávke ešte jeden gól. Po záverečnom hvizde rozhodcu si právom mohli prevziať z rúk člena Výkonného výboru ObFZ Trnava Jozefa Svetlíka pohár pre víťaza Oblastných majstrovstiev. Pohár sa ocitol v správnych rukách, veď Krakovanci nestratili v sezóne na domácej pôde ani bod a počas celého roka predvádzali pekný kombinačný futbal.
Návrat dorastencov do krajskej súťaže po ôsmich rokoch bol aj dielom trénera Miloša Holána a vedúceho mužstva Jána Šoku. Ich dlhodobá práca priniesla klubu zaslúžené ovocie. Strelecky sa družstvo spoliehalo predovšetkým na Jána Dubovského, ktorý dal 26 gólov.
S 15 gólmi ho nasledoval Martin Vangeľ a desať gólov pridal Lukáš Kriho. Vyzdvihnúť však treba prácu celého kolektívu, ktorý tvorili brankári Tomáš Dubovský a Dávid Jurda, hráči Michal Sedlák, Peter Holán, Kristián Kubran, Jozef Nesteš, Peter Jankech, Martin Vangeľ, Jaroslav Lukáč, Mário Pánik, Ján Dubovský, Lukáš Kriho, Zdenko Braško, Norbert Žitnanský, Marek Sedlák, Martin Brezina, Viktor Zachar, Denis Herceg, v jesennej časti taktiež Boris Šintál, Anton Sereda a Erik Kocian. Do novej sezóny prechádzajú do mužstva dospelých iba Tomáš Dubovský, Vangeľ a Žitnan-ský, preto v Krakovanoch veria, že chlapci nadviažu na svoje úspechy i vo vyššej súťaži.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila