Najtvrdším piešťanským hasičom je Kuhajda

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 22. júla 2009, 09:42
  • Autor:vd

Piešťanský hasič Pavol Kuhajda reprezentoval naše farby v medzinárodnej súťaži profesionálnych a dobrovoľných hasičov v najtvrdšom hasičskom prežití TFA (Toughest Firefighter Alive) Slovakia 2009 na konci júna v Banskej Bystrici.

Za desať minút a 50 sekúnd absolvoval štyri náročné disciplíny aj s výbehom na 22. poschodie.
„Až na dvoch Maďarov sme prežili všetci. Išlo ale o to, kto prežije najrýchlejšie," žartoval Pavol po skončení súťaže. Prvou disciplínou bolo rozťahovanie dvoch osemdesiat metrov dlhých hadíc. Náš pretekár mal oproti predchádzajúcim kolegom sťažené podmienky, pretože v Bystrici sa práve rozpršalo a hadice musel vliecť po mokrom asfalte. Kým suché sa dali rozvinúť obe naraz, mokré Kuhajda vláčil po jednej, a tak stratil cenné sekundy. „Na vydýchnutie sme mali štyri minúty a hneď sme sa pustili do ďalšej disciplíny. V nej sme stokrát udreli šesťkilovým kladivom, potom sme bežali asi 40-metropvým tunelom s pätnásťkilovým závažím v rukách a následne sme uchopili osemdesiat kilovú figurínu a utekali s ňou šesťdesiatku. Na konci sme zdolávali trojmetrovú bariéru, nezáležalo ale na tom, akým spôsobom."
To ešte nebolo všetko. Nášho hasiča čakal ešte 22-kilový rebrík, po ktorom musel vyliezť s dvadsať kilovými závažiami v každej ruke. Následne z tretieho poschodia vytiahol na lane štyridsaťkilové hadice a potom so závažiami zbehol dolu. Na záver absolvoval bonbónik – výbeh na už spomínané 22. poschodie. Súťaže sa zúčastnilo viac ako 60 pretekárov. Pavol Kuhajda skončil na 41. mieste. „Škoda, že pršalo, mohlo to byť lepšie, ale aj tak som bol šťastný ako blcha," tešil sa z najtvrdšieho hasičského prežitia sympatický Piešťanec, ktorý trénuje aj našich veslárov.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav