Medzinárodné úspechy vodných lyžiarov

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. júla 2009, 10:04
  • Autor:Pavol Kucharovič

Vodnolyžiarsky klub KVL-VŠ Piešťany reprezentujú v tomto roku na pretekoch doma i v zahraničí zväčša pretekári žiackych kategórií. Tí doteraz reprezentovali klub i Slovensko aj na medzinárodných pretekoch v Taliansku a Českej republike.

V Miláne sa predstavili Nikolas Wolf a Milan Kičin, ktorí súťažili v kategórii do 14 rokov. Hoci obaja dosiahli vo väčšine disciplín osobné maximá, na medailové umiestnenie stačil iba výkon Wolfa v akrobatickej jazde – za 3170 bodov získal bronzovú priečku. V skokoch a trojkombinácii bol štvrtý a v slalome piaty. Kičin si priviezol z Talianska tri piate miesta zo skokov, akrobacie a trojkombinácie, kým v slalome skončil ôsmy.
Na medzinárodných pretekoch v Kostelci pri Jihlave reprezentovalo Piešťany kvarteto pretekárov. Okrem žiakov Wolfa, Kičinaa Niny Žákovej to bola juniorka Ingrid Oravcová. Tá vyhrala vo svojej kategórii slalom i akrobaciu. V žiackej kategórii bol Wolf v slalome druhý a Kičin tretí, akrobaciu Wolf vyhral a Kičin v nej obsadil tretie miesto. V skokoch a trojkombinácii patrila Wolfovi druhá a Kičinovi tretia priečka. Vo vložených pretekoch žiakov do 12 rokov obsadila Žáková druhú priečku v slalome a kombinácii a šiestu v akrobacii.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava