Samovrah odišiel s vyjednávačom v objatí

  • Spravodajstvo
  • 21. júla 2009, 10:16
  • Autor:vd

Požiare, dopravné nehody i pokus o samovraždu – to všetko sa stalo za posledný týždeň v našom regióne. Piešťanský Hasičský a záchranný zbor zasahoval všade tam, kde bola jeho prítomnosť nevyhnutná.

Prvý výjazd mali hasiči v utorok 14. júla k požiaru, ktorý vznikol v dôsledku nedbanlivosti gazdinky z obce Banka. V rodinnom dome na Podhorskej ulici dorazili do silne zadymených priestorov kuchyne, kde už domáca aj so susedmi zlikvidovala požiar z prípravy jedla na elektrickom sporáku. Hasiči dom vyvetrali a pre istotu vypli elektrinu.
V ten istý deň hasili požiar suchej trávy, konárov a kmeňov vyvrátených stromov neďaleko Lodenice pri čističke odpadových vôd. Horľavý odpad tam nahromadili pracovníci pri čistení vodnej nádrže, ale zapálil ho neznámy podpaľač.
V stredu 15. júla po druhej hodine ráno vyliezol na strechu Kultúrneho domu v Drahovciach 20-ročný K. P. z Drahoviec. Zo strechy sa mladík vyštveral až na stožiar vykrývača mobilných telefónov, odkiaľ chcel zoskočiť. Pri samovrahovi zohral hlavnú úlohu policajný vyjednávač, ktorému sa po troch hodinách ťažkého rozhovoru podarilo takmer nahého muža priviesť k rozumu a zliezť zo stožiara. „Celý čas sme mali v pohotovostnej polohe pripravený záchranný matrac i vysúvaciu plošinu, ale v takomto prípade je dosť ťažké určiť, z ktorého miesta by samovrah skočil, takže použitie matraca by bolo problematické," uviedol jeden z piešťanských hasičov. „Chcem pochváliť vyjednávača, pretože na záver s ním samovrah odišiel v objatí až k sanitke, ktorá ho odviezla na ošetrenie do piešťanskej nemocnice."
Pri dopravnej nehode Citroenu Berlingo, v ktorom sa viezlo päť ľudí po ceste z Vrbového do Krajného, zasahovali hasiči vo štvrtok 16. júla po ôsmej hodine večer. Auto havarovalo do stromu pri osade U Januškov. O jedného zraneného človeka sa postarali záchranári.
Šok zažila vodička Škody Fabia, ktorej motor sa vznietil na diaľnici D1 v piatok 17. júla o pol ôsmej večer. Požiar čiastočne lokalizoval okoloidúci vodič práškovým prístrojom. Celú záležitosť napokon vyriešili hasiči vysokotlakým prúdom.
V sobotu 18. júla sa na 80. kilometri diaľnice D1 v smere z Piešťan na Trnavu prevrátil kamión s rýchlo sa kaziacim tovarom, ktorý smeroval do predajne Lidl. Našťastie, odniesol si to iba náklad, vodič mal len drobné poranenia. Hasiči tu vykonali protipožiarne opatrenia a zamedzili úniku prevádzkových kvapalín.
Ďalšia dopravná nehoda sa stala opäť v sobotu 18. júla o pol tretej popoludní medzi obcami Modrovka a Modrová. Hasiči zranených z osobných áut uvoľnili, poskytli im predlekársku pomoc a opäť urobili potrebné protipožiarne a ochranné opatrenia.
V ten istý deň príslušníci HaZZ po ceste do Piešťan zabezpečovali miesto dopravnej nehody traktora s osobným autom pri obci Ducové a v pondelok 20. júla o štvrtej hodine ráno likvidovali požiar Škody Octavia, ktorú našli narazenú do stromu za obcou Krakovany v smere na Podolie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek