Galavečer sa Petrovi Dvorskému vydaril

  • Spravodajstvo
  • 18. júla 2009, 10:09
  • Autor:Viera Dusíková

Záverečný koncert 54. Piešťanského festivalu sa uskutočnil vo veľkom štýle. Viac ako dvadsať mladých operných spevákov zo Slovenska, Čiech, Ruska, Japonska i Korei, ktorí strávili desať dní v Spoločenskom centre Slovenských liečebných kúpeľov na majstrovských kurzoch Petra Dvorského, predviedlo v piatok 17. júla najlepšie kúsky zo svojho nového repertoáru.

"Som veľmi rada, že záver 54. Piešťanského festivalu sa nám vydaril," zhodnotila kvalitu podujatia manažérka Spoločenského centra Slovenských liečebných kúpeľov, Mária Godálová.
Diváci počas jednotlivých vystúpení ani nedýchali. Veľkým potleskom odprevádzali z pódia každého speváka. Na ľudí sa tu vylievala energia plná mladosti, krásy a pôvabu. Diváci si zgustli na úryvkoch z opier najznámejších svetových skladateľov – Mozarta, Čajkovského, Rosisiniho, Rachmaninova, Offenbacha i najznámejších áriách Pucciniho a Bizeta. "Výber skladieb bol skutočne veľmi dobrý. Za tých pár dní, čo som mal možnosť pracovať s týmito ľuďmi, zaznamenal som u nich posun dopredu.  A tí, ktorí sú v Piešťanoch už po druhý, tretí krát sa zlepšili citeľne," skonštatoval Peter Dvorský. Kurzy v Piešťanoch viedol s veľkou dámou slovenskej opernej školy – Zlaticou Livorovou, ktorá si rovnako ako Peter Dvorský užívala pár sekúnd slávy pri záverečnom potlesku na javisku s kyticou kvetov v náručí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava