Blog Jaroslava Poturnaja: Braňo Jobus sa nám pekne vyfarbil

  • Blogy / Blogy
  • 15. júla 2009, 09:03
  • Autor:Jaroslav Poturnaj

Jeho festival Vrbovské vetry v sobotu 11.júla žiaril všetkými farbami, asi tak ako aj tričká a čiapky s logom festivalu, ktoré sa tam predávali . Nedalo mi, aby som si aj ja jedno tričko a šiltovku nekúpil.

Som aj priaznivec Karpatských chrbátov – skupiny, v ktorej je Braňo líder a hlavný spevák. Líder je dosť silné slovo, lebo skupina má veľmi vyrovnaných členov a hudobne zdatných. Funguje na báze priateľstva už spolu 25 rokov. Videl som ich skvelý koncert, spojený zároveň aj s krstom nového CD. Tu hrajú niekoľko pesničiek aj s úžasným mladým orchestrom, ktorý si hovorí Music Art Orchestra.
To všetko treba vidieť alebo aspoň počuť. Ja som si toto nové CD bez váhania kúpil. Nemá veľmi význam písať o tomto festivale , lebo ho bolo treba vidieť a počuť. Za všetko hovoria mená niektorých skupín, ktoré tam vystupovali: Fermata, Martin Valihora, Mňaga A Žďorp, ABUSUS, PARA, Slobodná Európa, Chiki-Liki-Tua, Vrbovské Vŕby a už spomínané Karpatské chrbáty. O 23:00 som musel ísť domov, lebo som mal povinnosti v práci. Na cestu mi hrali Karpatské chrbáty ich pesničku "Zbohom".
Pomyslel som si radšej „Do videnia“. Nohy som mal ťažké, hoci som netancoval. Dosť času som prestál pred pódiom, aby som na koncertoch skupín lepšie videl do tváre jednotlivým umelcom. Boleli ma nohy, ale srdce sa tešilo. Záverom spomeniem perličky multiorganizácie KRIAK ako sú: Preteky na húpacích koňoch, streľba z poplašnej pištole na terč či ohňostroj cez deň. Trochu recesie nezaškodí a aby sa dostala k slovu aj klasika konal sa aj nočný ohňostroj. To bola paráda. Celý festival zorganizovali dvaja ľudia Braňo a Whisky. Za to im patrí srdečná vďaka.
   P. S.: Bolo tam plno, dobre a veselo. Odchádzal som šťastný.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín