Úspešní športovci z cirkevnej školy

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 14. júla 2009, 20:33
  • Autor:šg

V závere školského roku sa konali viaceré celoslovenské športové súťaže, na ktorých sa predstavili aj piešťanskí žiaci. Na školských majstrovstvách Slovenska v letnom biatlone v Liptovskom Mikuláši si výborne počínali školáci z Cirkevnej základnej školy sv. Márie Goretti v Piešťanoch.

Družstvo žiakov skončilo na štvrtom mieste a žiačky si dokonca vybojovali bronzové medaily. Pre školu je to mimoriadny úspech, aký v rámci Trnavského kraja v tomto športe ani jedna škola nezaznamenala. O zisk bronzových medailí družstva dievčat sa pričinili Veronika Ronecová, Katka Masarechová a Anička Hlbocká.
Žiakom školy sa darilo aj na majstrovstvách Slovenska v orientačnom behu na bratislavskej Železnej studničke. V súťaži chlapcov skončil Róbert Seidl na deviatom mieste a družstvo dievčat, ktoré si v Piešťanoch vybojovalo titul majstra kraja, skončilo na republikovom šampionáte na výbornom druhom mieste, keď od majstrovského titulu ich delila iba necelá minúta. Dievčatá súťažili v zložení: Veronika Ronecová, Katka Masarechová a Monika Čičová.
„Na oboch spomínaných podujatiach nazbierali žiaci našej školy cenné body do celoslovenskej školskej súťaže, kde bojujeme o tretie miesto. Pritom naša škola patrí k tým menším, veď má iba 232 žiakov. Vzhľadom na technické vybavenie a obmedzené podmienky na športovanie je to pre nás veľmi pekný úspech, za ktorý všetkým športovcom ďakujem," napísal nám učiteľ telesnej výchovy na CZŠ sv. Márie Goretti Richard Kováč.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel