Piešťanského siláka ovládli Česi

  • Spravodajstvo
  • 14. júla 2009, 07:44
  • Autor:ad

O titul Piešťanského siláka už po tretí krát bojovali v sobotu popoludní na Námestí Slobody najsilnejší muži Slovenska a Čiech. V piatich disciplínach svoju kondíciu dokazovalo 16 pretekárov z oboch štátov.

Farby nášho mesta však neobhajoval tento rok okrem dobrovoľníkov pri diváckych súťažiach, žiaden silák.
Pri prvej disciplíne valibukovia zdvíhali stokilové drevené klady. Niektorým sa ju nad hlavu dostať nepodarilo, víťaz Petr Mrkvica z Trutnova si však s kladou zacvičil až desaťkrát.  V ďalšom kole prišla na rad obria pneumatika, ktorú museli pretekári šesťkrát prevrátiť.
Aj tu zabodoval silák Mrkvica, ktorý bol zo všetkých najrýchlejší. Piešťanské barle so závažím zasa najdlhšie udržal Michal Kuča z Trenčína. Túto disciplínu hoci s menšou záťažou sa pokúsili zdolať aj dobrovoľníci z radov divákov. Piešťanec Peter mal smolu, barlu si chcel popraviť a rozhodcovia ho preto museli diskvalifikovať. Menší prešľap sa podaril aj vodičovi, ktorý pri ďalšej disciplíne – ťahaní auta cez prekážky  zabudol vozidlo odbrzdiť.
Prvý silák tak musel pokus opakovať. Svalovec Petr Mrkvica opäť pretrumfol súperov a auto dotiahol do cieľa s najlepším časom. Aj poslednú súťaž, ktorou bolo priťahovanie dodávky lanom najrýchlejšie zdolal český pretekár Mrkvica. Stal sa zároveň Piešťanským silákom 2009. Čechom – Jiřímu Svozilovi a Miroslavovi Brabencovi patrila aj druhá a tretia priečka. Víťazom odovzdávali ceny i hostia podujatia bývalý hokejový útočník Jozef Golonka, ktorý na podujatí predstavil svoju novú knihu Rebel s číslom 9 a herečka Mária Kráľovičová.
Na záver pripravili organizátori opäť divácku súťaž, pri ktorej odvážlivci zdvíhali stokilovú betónovú guľu. Minulý rok sa pri tejto disciplíne jeden z dobrovoľníkov Michal Šimovič stal objavom sezóny a pripojil sa k tímu silákov – pretekárov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav