Piešťanské hokejbalové trio s bronzom z MS

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. júla 2009, 20:48
  • Autor:šg

Počet piešťanských športovcov, ktorí sa môžu pochváliť ziskom medaily na majstrovstvách sveta, je širší o trio hokejbalistov HBC Andže. Martin Haring, Richard Filip a Ján Románek boli totiž členmi reprezentačného mužstva Slovenska, ktoré si vybojovalo na MS v Plzni bronzové medaily.

Do šampionátu vstúpili Slováci prehrou s Indiou 3:4, v ktorom Románek prihrával na prvý gól našich. V druhom stretnutí skupiny vyhralo Slovensko nad Švajčiarskom 5:0, no potom podľahlo domácej Českej republike 0:2, keď oba góly dostalo v záverečnej tretine. V súboji o postup do štvrťfinále vyhrali naši nad Gréckom 10:1, keď Filip dal náš prvý gól a Haring na tretí prihrával. Vo štvrťfinále si Slováci poradili s nebezpečným Portugalskom, nad ktorým vyhrali 3:1 a v semifinále ich čakalo znova domáce Česko.
„Na zápas sme sa dobre pripravili a v poslednej minúte druhej časti zvyšoval Jano Románek na 4:2 v náš prospech. V tej chvíli som veril, že Čechov zdoláme a postúpime do finále. Tí však v poslednej tretine mohutne povzbudzovaní divákmi dokázali vyrovnať na 4:4 a v predĺžení nám dali aj postupový piaty gól. Česi sa potom po výhre nad Indiou stali majstrami sveta a my sme museli bojovať s Američanmi o bronz. Napokon sme ich zdolali 5:2 a medaily boli naše. Rozhodla o nich druhá štvrtina, ktorú sme vyhrali 4:1. Indovia sa nedostali až do finále náhodou. Oni totiž zväčša žijú a hrajú hokejbal v Kanade a nám dali víťazný gól až pár sekúnd pred koncom pri našej presilovke," priblížil nám šampionát Martin Haring.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava