Najlepšie umiestnenie v histórii klubu

  • Šport / Futbal
  • 14. júla 2009, 20:47
  • Autor:Rudolf Zelenay

Dru ho ligoví futbalisti OTJ Moravany nad Váhom dosiahli v práve skončenej sezóne historicky najlepšie umiestnenie, keď so 46 bodmi skončili na výbornom piatom mieste.

Oproti vlaňajšku, keď ako nováčik tretej najvyššej slovenskej súťaže obsadili 14. priečku, je to výrazný posun vpred.
Pritom vstup do odvety nemali naj lepší, keď zo šiestich zápasov len ten prvý vyhrali, potom dvakrát remizovali a trikrát prehrali. Potom však prišla úspešnejšia séria a s ňou i konečné piate miesto. O to sa popri hráčoch zaslúžil aj tréner Miloš Lintner, ktorý v snahe vybudovať v Moravanoch nové mužstvo urobil viaceré zmeny v kádri. Z toho pôvodného odišlo v priebehu ročníka až osem hráčov, z toho päť pred jarnou časťou. „Práve z tohto dôvodu sme museli mužstvo prebudovávať za pochodu. Počas kvalitnej zimnej prípravy sme do neho zapracovali Laca, Kotulu, M. Otočku, Hambálka, Adamoviča a Vidu. Postupne sa nám vykryštalizovala aj základná zostava, v ktorej dostali prednosť skúsenejší hráči. Doma som preferoval útočný futbal, vonku sme sa spoliehali na defenzívu a rýchle protiútoky, ktoré ťahali hlavne M. Otočka, Kirka a Vido," prezradil nám svoju stratégiu tréner Lintner. Mužstvo mohlo mať aj väčšiu silu, keby mal tréner k dispozícii všetkých hráčov. „Škoda, že nám v dlhší čas chýbali pre zranenie Chebeň, Gligič a aj Vido. S nimi sme mohli byť ešte lepší," dodáva moraviansky tréner.
Ten bol spokojný s výkonmi svojich zverencov v domácich zápasoch s rezervami Slovana i Trnavy a tiež s Račou. Sklamaním bol domáci výkon proti nováčikovi z Jaslovských Bohu-níc, ako aj v zápasoch v Topoľčanoch a Vrábľoch. Moravanci dali na jar presne toľko gólov, ako na jeseň – 20. Inkasovali však až o sedem viac. Najviac sa na tejto bilancii podieľali prehry v troch zápasoch – 0:5 vo Vrábľoch, 2:5 v Púchove a 1:4 v Topoľčanoch. V mužstve nebol vyložený strelec, pretože na dvadsiatke jarných gólov sa podieľali až desiati hráči. Najlepšími strelcami boli M. Otočka a Vido so štyrmi presnými zásahmi.
Počas krátkej letnej prestávky sa v Moravanoch sústredia na skvalitnení stredovej formácie. Naďalej chcú pokračovať so zabudovávaním svojich odchovancov do mužstva.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf