Denné tábory na bicykli aj s hviezdami a dinosaurami

  • Kultúra a spoločnosť
  • 14. júla 2009, 09:43
  • Autor:A.Drahovská

Polovicu prvého prázdninového mesiaca už máme síce za sebou, rodičov školopovinných detí však čaká ešte niekoľko týždňov, počas ktorých budú riešiť otázku voľného času svojich ratolestí.

Veľký úspech už niekoľko rokov zaznamenávajú denné tábory. V našom meste ich robí viacero organizácií, a tak si z ich ponuky môžu rodičia vybrať nielen podľa záujmov detí ale aj veľkosti rodinného rozpočtu. Vybrali sme pre vás niekoľko z nich.
Centrum voľného času Ahoj na Teplickej ulici má posledné voľné miesta v cykloturistickom tábore od 27. do 31.júla. Deti čakajú nielen bicyklové túry do okolia, ale aj kúpanie, či plavba na člne po vrbovskom Čerenci. Chystajú sa tiež do Beckova a na Zelenú vodu. Tábor je vhodný pre školákov od 7 do 12 rokov a stojí 10 eur na deň. Cena zahŕňa i stravu a cestovné pri výletoch.
Tábory s výučbou angličtiny organizuje Orbis Slovakia spolu s jazykovou školou Skypers v sídle Orbisu na ZŠ F.E.Scherera. Cestu do Dinotopie môžu zažiť deti od 5 do 9 rokov v termíne od 3. do 7. augusta a tí starší vo veku 9 až 14 rokov o týždeň neskôr. Na programe budú mať aj výlet do Dinoparku v Bratislave a dozvedia sa veľa o živote dinosaurov.
Academiu Istropolitana odštartujú v mestskej knižnici od 20. júla na tému Vesmír a my. Malí záujemcovia o astronómiu a iné vedy sa stretnú so slovenským kozmonautom, navštívia planetárium v Hlohovci, nálezisko archeologických vykopávok či prírodovedné múzeum.
Oba tábory stoja 18,90 eur na deň. V cene majú deti obed, animačný program, materiál i vstupenky na podujatia. Cena bez angličtiny je 12 eur.
Športové aktivity pre piešťanské deti od 8 do 16 rokov ponúka aj Medvedica tour z Bratislavy v turnuse od 10. do 14. augusta. Zraz pre záujemcov je každý deň o 8,15 pri Kruhovke. Za 20 eur na deň im prichystajú kvalifikovaní inštruktori bicyklový výlet, športové hry – volejbal, futbal, petang, frisbee, korčuľovanie, plávanie či vodné lyžovanie aj pešiu turistiku a horolezectvo. Okrem obeda poskytnú účastníkom desiatu, olovrant, pitný režim a vstupenky na športoviská.
Piešťanské Stella centrum aktivít zasa pripravuje tvorivé dielne pre rozvoj kreativity detí vo veku 7-13 rokov, v týždňových turnusoch od 27.júla až do 21. augusta. V priestoroch na Námestí Slobody sa deti naučia pracovať s prírodnými materiálmi, ktoré si sami každý deň nazbierajú, vyrobia si aj vlastné šálky, šperky či iné „umelecké diela.“ V cene 66 eur na týždeň majú stravu, nápoje a potrebné pomôcky.
Celodenné pobyty v areáli autocampingu na Sĺňave II. ponúka Detský raj Sunny day. Deti sa môžu okúpať v bazéne priamo na mieste, zahrať v herni, zajazdiť si na koni a na programe budú mať aj športové hry či grilovačku. Pobyt so stravou stojí 10,5 eur na deň, bez obeda o 1,5 eura menej a nástup nie je obmedzený týždennými turnusmi a opatrovateľky sa postarajú aj o deti od troch rokov.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín