Vrbovčanom v Bratislave ruže nekvitli

  • Šport / Futbal
  • 7. júla 2009, 08:17
  • Autor:Peter Sedláček

Futbalistom MFK Vrbové patrí v práve skončenom ročníku západnej skupiny druhej ligy desiate miesto. V jarnej časti z 15 zápasov šesť vyhrali, dva remizovali a sedem prehrali. Na ich konto tak pribudlo dvadsať bodov, čo je o dva viac než na jeseň, hoci vtedy hrali doma až osem zápasov.

Tréner Martin Sedláček je z celkovým umiestnením i ziskom 38 bodov spokojný: „Bez problémov sme sa vyhli bojom o záchranu, čo je vzhľadom na vytvorené podmienky, aké futbal vo Vrbovom má, dobré umiestnenie. To mohlo byť aj lepšie, keby sme sa vyhli niektorým zaváhaniam. Mrzí ma hlavne úvodná prehra na ihrisku poslednej Iskry Petržalka i hladká prehra v Jaslovských Bohuniciach. Na druhej strane sú cenné víťazstvá v Nemšovej a doma s postupujúcim Púchovom. Čo sa týka jednotlivcov, nechcel by som niekoho zvlášť vyzdvihovať, pretože futbal je kolektívny šport."
Vrbovčania stratili na jar na vlastnom ihrisku štyri body, keď prehrali s Vrábľami 1:2 a remizovali s rezervou Artmedie 0:0. K pokojnému záveru súťaže im iste pomohla výhra v Nemšovej v 18. kole. Keď k nej prirátame remízu 3:3 v Jalšovom s rezervou Spartaka Trnava, z ihrísk súperov si priviezli domov štyri body, čím „vynulovali" jarné domáce straty. V tomto súťažnom ročníku sa zverencom trénera M. Sedláčka nedarilo v Bratislave, keď so štvoricou mužstiev z hlavného mesta nezískali ani bod. Naopak, doma boli s nimi, s výnimkou už spomínanej bezgólovej remízy s rezervou Artmedie, úspešní.
V jarnej časti dal tréner šancu 18 hráčom. Všetkých 15 stretnutí odohrali iba štyria – Nádaský, Jelšic, Piršel a Jakáb. O jeden menej mali na konte Kubiš, Sumer a brankár Hodulík, ktorého v poslednom domácom zápase s Púchovom nahradil tréner Sedláček. Na 19 jarných presných zásahoch sa podieľalo sedem hráčov, no len dvaja dali viac než gól. Jozef Jelšic skóroval deväťkrát a Rado Kubiš päťkrát. Jelšic bol spolu s piatimi jesennými zásahmi so 14 gólmi jasne najlepším strelcom MFK. Druhým bol so šiestimi gólmi práve Kubiš.
Hneď po skončení súťaže sa hráči rozbehli na dovolenky, pretože od začiatku júla sa začína krátka letná príprava na nový ročník, ktorý Vrbovčania odštartujú domácim zápasom proti nováčikovi z Nových Zámkov. Futbalisti MFK sa budú na novú sezónu pripravovať iba v domácich podmienkach, pretože nemajú v pláne žiadne sústredenie. Do začiatku súťaže si naplánovali odohrať päť stretnutí a dva turnaje – v Trebaticiach a Jalšovom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav