Veteráni s dvomi prvenstvami

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. júla 2009, 08:10
  • Autor:šg

Slovenský pohár veteránov v cestnej cyklistike pokračoval v Čachticiach 11. kolom. Pretekalo sa na náročnej trati, ktorá viedla z Čachtíc do Hrachovišťa, kde bol ostrý štart. Odtiaľ cyklisti pokračovali cez Krajné, Myjavu a Starú Turú späť do Krajného.

Po absolvovaní predpísaného počtu okruhov pre tú-ktorú vekovú kategóriu potom cyklisti pokračovali z Krajného cez Vrbové do cieľa v Čachticiach.
Kým jazdci v najstaršej vekovej kategórii „E" absolvovali iba 37 kilometrov, na „déčkarov" čakalo 63 km a najmladší – muži B – šliapali do pedálov až 127 km. Z cyklistov C K Piešťany sa v tomto kole najviac darilo čerstvému majstrovi Slovenska, Františkovi Ostrackému, ktorý vyhral kategóriu masters „D". Vo veteránskom „áčku" prišiel ako prvý do cieľa Mário Kurnický, ktorý sa týmto víťazstvom rehabilitoval za nevydarený záver pretekov na nedávnych majstrovstvách Slovenska v Sokolovciach.
Z ostatných Piešťancov boli pod Čachtickým hradom najbližšie k stupňom víťazov Ivan Knoška v kategórii „E" nad 65 rokov a Peter Rihay medzi šesťdesiatnikmi. Obaja došli do cieľa na štvrtom mieste. V prvej desiatke sa z cyklistov CK ešte umiestnili Miloš Gežo a Milan Tupý v kategórii masters „C". Gežo v nej skončil ôsmy a Tupý prišiel do cieľa hneď za ním. Smolu mal Milan Súlovský, ktorý preteky pre technické problémy nedokončil.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel