Postupu sa dočkali po piatich rokoch

  • Šport / Futbal
  • 7. júla 2009, 08:18
  • Autor:šg

Päť rokov trvalo, než sa futbalovým starším dorastencom PFK Piešťany podaril návrat do tretej futbalovej ligy. Rozhodli o ňom víťazstvom nad Skalicou už v predposlednom kole. Piešťanci však nezačali súťaž dobre.

Na jeseň doma remizovali s Handlovou, prehrali s Bolerázom 3:4 a Moravanmi 0:2. Na druhej strane zdolali Dolné Kočkovce 11:0, Hrnčiarovce 10:0 a vo Vrbovom vyhrali 8:0. Po jeseni boli iba o skóre druhí. Na jar prevzal mužstvo Andrej Filip a spolu s Vladom Hornáčkom sa mu podarilo splniť predsezónny cieľ, ktorým bol postup. „Hráči mali na to vytvorené výborné podmienky. Z postupu budú mať osoh aj ďalšie mládežnícke družstvá, veď popri starších dorastencoch si zahrajú tretiu ligu aj mladší, ktorí v štvrtej lige takúto možnosť nemali, " hovorí A. Filip.
Hoci Piešťanci ani na jar nezdolali Boleráz, na ihrisku ktorého remizovali 1:1, nakoniec pred ním vyhrali súťaž s päťbodovým náskokom. Dorastenci PFK získali 71 bodov. O výborné skóre 122:37 sa v najväčšej miere pričinili výhry 8:0 v Hrnčiarovciach a 6:1 v Handlovej. Z hráčov to zasa bol s 22 gólmi najlepší strelec družstva Martin Zelenay. O postup sa pod vedením šéftrénera Pavla Bartoša, trénerov Andreja Filipa a Vladimíra Hornáčka, ako i vedúceho družstva Jozefa Urbana zaslúžili: Peter Mucha, Matúš Nemček, Juraj Jánošík, Lukáš Bartko, Adam Doktor, Jozef Halás, Július Kalmár, Filip Zemko, Martin Zelenay, Jozef Masarik, Peter Hornák, Dominik Jankovič, Tomáš Šiška, Radoslav Belan, Patrik Szabo, Filip Melicher, Ján Stachura, Boris Šintál, Šimon Valachovič a Roman Greguš. Z kádra odchádzajú Mucha, Doktor, Jankovič, Šiška a Zelenay do seniorského „áčka". Družstvo mladších dorastencov, ktoré povedie Vlado Hornáček, doplnia hráči z hosťovania a chlapci končiaci v kategórii starších žiakov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava