Piešťanskí vodáci na medaily nedosiahli

  • Kanoistika / Šport
  • 7. júla 2009, 08:25
  • Autor:šg

Slovensko na majstrovstvách Európy v rýchlostnej kanoistike v nemeckom Brandenburgu reprezentovalo 15 vodákov. Boli medzi nimi aj štyria odchovanci piešťanskej kanoistiky – kajakári Róbert Erban, Pavol Maťaš, Erik Noskovič a kanoista Matej Rusnák.

Z kvarteta našich odchovancov, ktorí zhodne obliekajú dres ŠKP Bratislava, boli vyťaženejšími Pavol Maťaš a Erik Noskovič, ktorí štartovali v dvoch disciplínach. Lepšie umiestnenie dosiahli v pretekoch „ká-štvoriek" na 200 metrov, kde spolu s Petrom Gellem a Tomášom Martínkom obsadili v semifinále druhé a v deväťčlennom finále ôsme miesto.
V úplne novej disciplíne, štafete na 4×200 m, sa vôbec nepresadili, pretože v rozjazde obsadili posledné štvrté miesto a do bojov o medaily nezasiahli. Talentovaný kanoista Matej Rusnák súťažil iba v jednej disciplíne – kanoe jednotlivcov na 1000 m. V rozjazde skončil piaty a v semifinále šiesty. To mu však na postup do bojov o medaily nestačilo. Veterán Róbert Erban súťažil spolu s Andrejom Wiebauerom v kajaku dvojíc na 1000 m. V semifinále skončili vo svojej rozjazde len na štvrtom mieste, no do deväťčlenného finále postupovali len tri najrýchlejšie lode. Preto sa museli uspokojiť len s účasťou v malom finále, v ktorom skončili na siedmom mieste, čo v celkovo stačilo na 16. pozíciu.
Slovenská výprava si napriek tomu odviezla z Nemecka tri cenné kovy. Dva z nich získali kajakárky Ivana Kmeťová s Martinou Kohlovou, keď boli v K2 tretie na 200 m a druhé na 500 m. Tretiu medailu, ktorá mala strieborný lesk, vybojovala posádku mužského štvorkajaku na 1000 m.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel