Majstrami Slovenska aj naši „maniaci“

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. júla 2009, 07:53
  • Autor:ad

Z majstrovstiev Slovenska v BMX, ktoré sa konali 20. až 22. júna v Bratislave-Rači, si odchovanci mladého Bikros Maniak klubu z Piešťan odniesli domov niekoľko titulov. Celý tím tiež skončil v rámci Slovenska na treťom mieste.

„Poriadne sme zamotali poradím a prekvapili aj zástupcov klubov s desaťročnou históriou," hovorí tréner a pretekár piešťanských bicyklových „skokanov" Andrej Cimbalík. V jednotlivcoch si Kristína Madarasová v kategórii 9-10-ročných vyslúžila titul majsterky Slovenska, vicemajstra si odniesol Sebastián Sulka, medzi 11-12-ročnými favorita Filipa Zemana prevalcoval jeho tímový kolega Adam Novák, ktorý sa stal majstrom SR, a ďalší vicemajstrovský titul si prevzal Andrej Cimbalík.
Bikrosoví „maniaci" sa okrem úspechov onedlho budú môcť tešiť aj na vynovenú dráhu, kde chystá mesto rozšíriť štartovaciu rampu zo štyroch na osem miest. „Dráha tak bude spĺňať kritériá pre celoslovenské súťaže a jednu z nich by sme chceli pripraviť už túto jeseň," hovorí A. Cimbalík. V súčasnosti prebieha verejné obstarávanie a prestavba by sa mala začať v lete.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava