Havaroval aj s tehotnou ženou

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 7. júla 2009, 07:46
  • Autor:vd

Piešťanskí hasiči minulý týždeň zasahovali pri autonehode, požiari, čerpali vodu zo studne, vyslobodzovali človeka z bytu, ale nahrádzali aj poruchovú službu vodárov.

V pondelok 22. júna po siedmej hodine večer na známom kolíznom mieste pri penzióne Zachej na ceste do Ratnoviec havaroval osobný automobil značky BMW X5, v ktorom sedeli dvaja ľudia. Keď hasiči dorazili na miesto nešťastia, muž aj jeho tehotná žena boli už mimo vozidla bez viditeľných zranení. O posádku sa potom postarala privolaná rýchla lekárska pomoc. Rozbitý a pokrčený automobil vytiahla z rozbahneného terénu späť na cestu odťahová služba. Hasiči na aute vykonali protipožiarne opatrenia.
V ten istý deň po desiatej v noci vyrážali požiarnici k horiacej škode 105, ktorá sa vznietila v blízkosti obilného poľa pri Poľnohospodárskom družstve Dolný Lopašov. Staré vozidlo vyrobené v roku 1981 tu bolo odstavené a majiteľa sa hasičom vypátrať nepodarilo. Auto zhorelo do tla, ale úrodu uchránili.
V rodinnom dome na Bratislavskej ulici v Piešťanoch praskol ventilvodovodného potrubia, a tak si hasiči v sobotu pred štvrtou popoludní vyhrnuli rukávy a pustili sa do odčerpávania asi 15 cm hladiny vody zo zatopenej pivnice.
S vodou sa borili aj večer v Šípkovom, kam ich starosta zavolal na pomoc pri zatopenej obecnej studni. Zalial ju príval dažďovej vody. Hasiči na túto prácu použili kalové čerpadlo, ich prácu však maril neustále pritekajúci prúd vody, preto museli čerpanie niekoľkokrát zopakovať.
V sobotu sa na treťom poschodí činžiaku na Javorovej ulici v Piešťanoch zasekla v byte staršia zdravotne postihnutá osoba. Jazýček na zámke dverí nefungoval a nešťastníčku museli oslobodiť hasiči.
V pondelok o pol jednej ráno hasiči nahradili poruchovú službu vodárov v Moravanoch nad Váhom. Šachtu rodinného domu na Jarnej ulici tu zaplavila voda. Aj keď sa pokúšali zastaviť hrdzavý ventil, poruchu sa im podarilo zmierniť až po odstavení hlavného prívodu vody zo šachty na miestnej komunikácii.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav