EVA zatiaľ zostáva otvorená…

  • Spravodajstvo
  • 7. júla 2009, 08:50
  • Autor:Michal Petruška

V úvode júlového rokovania mestského zastupiteľstva predstúpil pred poslancov aj Jozef Cifra, predseda Klubu vodného póla (KVP) v Piešťanoch.

Informoval ich, že pólisti zvažujú ukončenie prevádzky kúpaliska Eva, ak nenájdu pomoc s vykrytím prevádzkovej straty.
„Nastala nová situácia, ktorú by bolo treba vyriešiť dnes na mestskom zastupiteľstve. Ak sa tak nestane, budeme musieť kúpalisko zavrieť a je možné, že zanikne aj Klub vodného póla a ďalšie vodné športy tiež u nás skončia," povedal J. Cifra. Dodal, že ak sa teraz Eva zatvorí, bude to zrejme už jej definitívny koniec a zbytočne odpracovali počas tohtoročnej jari 1400 brigádnických hodín pri oprave dna vonkajšieho bazéna.
K problému sa poslanci vrátili na konci rokovania v bode „Rôzne", keď na návrh poslankyne Kataríny Cibulkovej (SDKÚ-DS) prijali uznesenie, že pri najbližšej zmene rozpočtu mesta budú počítať aj s dotáciou pre KVP. Poslanec Marián Urbánek (nezávislý) navrhol do uznesenia začleniť aj zmienku o tom, kde sa majú potrebné financie na tento účel nájsť, čo podporil aj primátor mesta Remo Cicutto. Nakoniec však návrh nebol do uznesenia zakomponovaný. „Hľadať, kde sa dá ušetriť, nie je úlohou poslanca," zakončila debatu na túto tému K. Cibulková.
Predseda klubu pólistov Jozef Cifra síce nebol s prijatým uznesením najspokojnejší, označil ho však za aspoň nejaký pozitívny posun. „Ostáva nám veriť, že v septembri mesto financie nájde. Pokojne však môže povedať aj to, že nenašlo. Ideme do rizika. Zajtra máme stretnutie s riaditeľom kúpeľov, ktorý sa dozvedel, že mesto s pomocou pre nás príliš neráta a chce mať istotu, že zaplatíme napríklad za vodu, ktorú nám kúpele dodávajú," povedal J. Cifra po skončení rokovania mestského zastupiteľstva. Ako sme sa od neho dozvedeli o deň neskôr, teda v piatok, na rokovaní s vedením kúpeľov sa dohodli, že Eva pokračuje ďalej. „Budeme spoločne sledovať všetky náklady a snažiť sa znížiť stratu," dodal.
Či mesto pólistom s dlhom, ktorý už teraz dosiahol výšku okolo 15-tisíc eur pomôže, sa ukáže až v septembri. Podľa primátora R. Cicutta to však nie je vôbec isté, nakoľko pre výpadok príjmov, sa budú zdroje hľadať veľmi ťažko. „Situácia je veľmi kritická z pohľadu napĺňania rozpočtu. Skutočne sa mi až na pobavenie zdali niektorí ľudia, ktorí tu vystupovali, že aký je život jednoduchý. Chcel by som im odporučiť, aby každý deň sedeli na úrade a riešili starosti vo financovaní bežných vecí v meste," uzavrel tému dotácie primátor.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek