Wimbledonská tráva už bez Piešťancov

  • Šport / Tenis
  • 26. júna 2009, 20:45
  • Autor:šg

Z tria piešťanských tenisových odchovancov na grandslamovom turnaji vo Wimbledone, nezostal po piatkových zápasoch v hre už nikto.

Rozhodla o tom piatková prehra Dominiky Cibulkovej v treťom kole dvojhry žien s Ruskou Jelenou Vesninovou 5:7, 6:4, 4:6.
Dominika začala zápas proti o 15 centimetrov vyššej Ruske výborne. V prvom sete viedla  3:0, no potom dovolila  súperke získať dve hry po sebe. Dominika síce vzápätí pri jej podaní zvýšila na 4:2, no  Vesninová vyrovnala na 4:4. Od stavu 5:4  už Cibulková nezískala ani hru a prvý set prehrala 5:7.
Hneď v úvode druhého prehrala svoj servis, a keďže Ruska brejk pri svojom podaní potvrdila, bolo už 0:2. 
Naša hráčka prehrávala 1:3, no potom otočila na 4:3. Vesninová ešte stihla vyrovnať na 4:4, no zvyšné dve hry i celý set patril piešťanskej odchovankyni.
Tá dobre vstúpila aj do rozhodujúceho dejstva, v ktorom viedla 2:0, ale potom sa čoraz viac začala presadzovať Vesninová. Tá mohla rozhodnúť o svojom víťazstve už v deviatej hre, keď mala pri podaní našej hráčky  štyri mečbaly, no Cibulková zabojovala a hru získala.  Ruska  v desiatej hre už zvrat nepripustila a na úkor Dominiky postúpila do osemfinále.
Pred týmto zápasom sa rozlúčili naše hráčky so súťažou vo štvorhre, keď Magdaléna Rybáriková s Belgičankou Wickayerovou vzdali zápas druhého kola  dvojici Azarenková (Bielorusko), Vesninová (Rusko). Cibulková s Janette Husárovou zasa vo štvrtok skrečovali za stavu 0:6 pre bolesti Cibulkovej v krížoch  zápas ruskému  páru Klejbanovová, Makarovová.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav