Veslári v Račiciach

  • Veslovanie / Šport
  • 23. júna 2009, 10:23
  • Autor:Ján Kraic

Na veslárskych pretekoch olympijských nádejí v českých Račiciach štartovali po ročnej pauze v drese Slovenska aj veslári z VK Sĺňava Piešťany.

Ani jednému sa však nepodarilo nadviazať na prvenstvo dorasteneckého dvojskifu z rokov 2006 a 2007. V kategórii dorastu štartoval Martin Kosák v skife a spolu s Richardom Vančom, Petrom Strečanským a Martinom Bojnanským aj v párovej štvorke. Na súperov z Česka, Poľska a Maďarska však nestačili. O rok však budú mať možnosť urobiť na doma reparát.
Po pretekoch OH nádejí nasledoval 38. ročník medzinárodnej regaty za účasti juniorov z deviatich štátov. V niektorých kategóriách sa išli aj kvalifikačné jazdy na čas. Z nich sa do samotných pretekov kvalifikovali všetci Piešťanci, ba niektorí z nich postúpili až do finále. Najlepšie, na šiestom mieste, skončila dorastenecká párová štvorka v zostave Kosák, Vančo, Strečanský a Bojnanský. V skife skončil z 37 pretekárov Kosák štrnásty, Vančo pätnásty a Strečanský 23. Denis Miček a Bojnanský do finále nepostúpili. V dvoj skife skončili z 34 posádok Kosák so Strečanským šestnásti a Bojnanský s Vančom hneď za nimi. Juniori Daniel Kraic a Matej Šmída obsadili v skife v konkurencii 44 skifárov 14. a 16. miesto a v dvojskife boli pätnásti.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín