O víťazstvo prišli osem sekúnd pred koncom

  • Vodné pólo / Šport
  • 23. júna 2009, 10:57
  • Autor:šg

Dohrávkou zápasu so Sláviou UK Bratislava „B“ z prvého turnaja sa začalo na piešťanskej Eve druhé kolo prvej ligy mužov vo vodnom póle. Domáci KVP Kúpele Piešťany nevyužil bazén Evy na vylepšenie bodového konta, keď zo štyroch zápasoch získal iba bod.

„Určite sme čakali viac. So všetkými súpermi sme odohrali vyrovnané zápasy a o body sme prišli hlavne vďaka vlastným chybám a nepresnej streľbe. V oboch zápasoch s rezervou Slávie UK sme doplatili na slabší začiatok a v súboji s Komárnom a Vrútkami zasa na záver zápasu," povedal nám na margo výsledkov piešťanských pólistov ich hrajúci tréner Ján Adamkovič.
V piatkovej dohrávke z prvého turnaja podľahli Piešťanci rezerve Slávie UK 13:14. V 3. min už prehrávali 0:3, no v 10. min sa im podarilo vyrovnať na 4:4. Potom vyhrávali rozdielom jedného až dvoch gólov Bratislavčania. V poslednej štvrtine sa hráči Kúpeľov snažili aspoň vyrovnať, trikrát sa na súpera dotiahli na rozdiel gólu, ale to bolo z ich strany všetko. Góly Kúpeľov: Žák 4, Polák a Roman Berlanský po 3, Adamkovič 2 a Matej Berlanský 1. V sobotu ráno sa stretli obe mužstvá znova, tentoraz vyhrala Slávia ešte vyšším rozdielom – 14:10.
Piešťanci síce dali vedúci gól, ale hostia ešte do konca štvrtiny otočili skóre vo svoj prospech a po celý zápas už domácich k obratu nepustili. Hostia s podstatne mladším mužstvom prevýšili Piešťancov hlavne v efektívnosti streľby. Góly Kúpeľov: Stančík, Žák a Vlachynský po 2, Polák, R. Berlanský, Martin Berlanský a Matej Berlanský po 1. V ďalšom zápase prehrali Kúpele s vlani ešte extraligovým Komárnom 8:12. „Aj keď konečný výsledok tomu nenasvedčuje, opäť to bol vyrovnaný zápas. Ešte v 11. min sme viedli 3:2, no po polovici zápasu sme prehrávali 5:6.
V tretej štvrtine síce Komárno zvýšilo na 8:5, ale nám sa podarilo znížiť gólmi Poláka a Martina Berlanského na rozdiel jediného gólu. V posledných štyroch minútach sme však dostali tri góly, ktoré rozhodli o našej štvorgólovej prehre," vylíčil priebeh duelu brankár Róbert Chlpek. Góly Kúpeľov: Polák a Martin Berlanský po 3, Haberern a Žák. V záverečnom zápase turnaja remizovali Piešťanci s Vrútkami 11:11. V 3. min síce prehrávali 0:2, ale sériou štyroch gólov Poláka otočili v 9. min na 4:3. Potom dali tri góly hostia 4:6 a až do 31. min Piešťanci iba doťahovali ich jednogólové vedenie. Potom Polák dvomi gólmi za 37 s otočil na 11:10 v prospech Kúpeľov. Vrútky však osem sekúnd pred koncom z presilovky vyrovnali.
Z domácich sa strelecky presadil Polák, ktorý dal 6 gólov. Žák pridal 2, Stančík, R. Berlanský a Vlachynský 1. Zostava Kúpeľov: Chlpek, Boba – Stančík, Polák, M. Petričevič, Žák, Martin Berlanský, Vlachynský, A. Petričevič, Tatara, Matej Berlanský, R. Berlanský, Kolár, Adamkovič. Ostatné výsledky: Vrútky – Komárno 10:12, Slávia UK „B" – Vrútky 14:16, Komárno – Slávia UK „B" 17:15.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava