Chromý vyhral aj druhé preteky Moravského pohára

  • Šport / Ostatné športy
  • 23. júna 2009, 10:20
  • Autor:šg

Medzinárodný Moravský pohár motokár, v rámci ktorého sa jazdia majstrovstvá Slovenska, mal na programe druhé preteky. Konali sa na jednej z najmodernejších a najkrajších tratí v Českej republike, vo Vysokom Mýte.

Napriek daždivému počasiu sa postavilo na štart 159 jazdcov z Česka, Slovenska, Poľska, Maďarska, Francúzska a Nemecka. Náš región zastupovali siedmi pretekári. V triede Baby 60 skončil Pavol Táborský tretí a v priebežnom poradí mu patrí druhá priečka. V triede Mini 60, v ktorej sa rátajú body aj do majstrovstiev Slovenska, dojazdila Soňa Majerčíková na štvrtom mieste a v priebežnom poradí MSR jej patri piata priečka. Pavol Táborský skončil piaty. „Do druhej rozjazdy sa mu však nepodarilo naštartovať motokáru a preto odštartoval do tretej rozjazdy až z posledného 20. miesta. Priebežne je však na druhej priečke," povedal nám jeho otec Pavol.
V kategórii ICA 100 junior si skvele počínal veľmi dobre rozbehnutý Marek Chromý, ktorý vyhral aj druhé tohtoročné preteky a právom vedie v priebežnom hodnotení. Tomáš Majerčík si vo Vysokom Mýte vyjazdil štvrtú priečku a priebežne je piaty. Timea Glossová si preteky na vode vyskúšala po prvý raz a skončila na peknom piatom mieste. Pri rovnosti bodov s Tomášom Majerčíkom a Čechom Dzieržom je aj v priebežnom hodnotení piata. Kategóriu ICA 125 junior v pohári i MSR reprezentovali Daniel Summer a Martin Bosák. Summer skončil piaty a priebežne je štvrtý. Bosák obsadil siedmu priečku a po dvoch pretekoch mu patrí tretia priečka.
O ďalšie body do majstrovstiev Slovenska a Moravského pohára budú motokáristi súťažiť v rakúskom Brucku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava