Bývalú autoškolu chcú predať drahšie

  • Spravodajstvo
  • 23. júna 2009, 20:53
  • Autor:ad

Diskusiu medzi poslancami rozpútal návrh na predaj objektu niekdajšej autoškoly na Meštianskej ulici. Do ponukového konania sa totiž prihlásil iba jeden záujemca – spoločnosť Pelor. Tá za budovu spolu s dvorom s výmerou 255 metrov štvorcových ponúkla 90-tisíc eur (2,4 mil. Sk).

Znalecký posudok však stanovuje hodnotu týchto nehnuteľností na sumu 142 733 eur (4,3 mil. Sk). S návrhom nepredávať mestský majetok pod cenu vystúpila v diskusii poslankyňa Jana Bartošová (SDKÚ-DS). Oponovala jej Eliška Gocká (nezávislá), ktorá upozornila kolegov, že za cenu stanovenú znalcom nehnuteľnosti zrejme nikto nekúpi. Ponukových konaní bolo podľa nej dosť a objekt by tak bolo vhodné predať tomu, kto má oň záujem a zveľadí ho. Jej názor podporil aj František Kopca (nezávislý). S názorom neísť pod cenu však následne v diskusii vystúpili aj Miloš Tamajka (Smer-SD) a Iveta Babičová (SDKÚ-DS). Poslanci si nakoniec osvojili návrh poslankyne Kiššovej (nezávislá) odsúhlasiť predaj objektov za cenu stanovenú znaleckým posudkom, teda za 142 733 eur (4,3 mil. korún). Otázne však zostáva, či túto sumu bude spoločnosť Pelor ochotná za bývalú autoškolu na Meštianskej ulici vyplatiť. „Novovzniknutú situáciu budeme analyzovať, nie je isté, či budeme mať o objekt záujem za týchto podmienok," povedal nám Peter Lörinc, konateľ spoločnosti Pelor.
Stráženie opustenej školy stojí tisíce
Za nočné stráženie chátrajúceho objektu bývalej základnej školy na sídlisku Adam Trajan platí mesto od 21. decembra 2007 mesačne tisíc eur (30 000 Sk). Za rok a pol tak zaplatilo 18-tisíc eur (542-tis. korún). Táto suma sa zdá priveľká aj hlavnému kontrolórovi mesta Petrovi Konečnému, ktorý odporúčal samospráve nájsť hospodárnejší spôsob nakladania s verejnými prostriedkami. Prednostka úradu Denisa Bartošová tvrdí, že zo zákona musia zabezpečovať ochranu nehnuteľností pred vandalizmom. V roku 2007 vypísali verejnú súťaž na stráženie objektov a ŽOS Bezpečnosť Trnava ponúkla podľa nej prijateľnú cenu. „Nevedeli sme si predstaviť, že by sme v takejto cene strážili objekt nonstop. Dohodli sme sa, že počas dňa tam bude chodiť mestská polícia a od desiatej hodiny do rána budovu postráži esbéeska."
Keďže v súčasnosti mesto rozširuje kamerový systém aj na sídlisko A. Trajan, opýtali sa dodávateľa, či bolo možné zariadenie napojiť centrálny pult mestskej polície. „Problém je ten, že budova má viac vchodov, a tak jeden senzor nebude stačiť," vysvetľuje prednostka. Dali si preto vypracovať cenovú ponuku, aby zistili, či cena takejto ochrany bude nižšia ako stráženie objektu SBS-kou a rozhodnutie by malo padnúť do konca júla. Bývalú školu chce mesto zrekonštruovať a premeniť na domov sociálnych služieb. Financie plánuje získať zeurofondov. Zatiaľ podľa D. Bartošovej ale čakajú na vyhlásenie vhodnej výzvy, na základe ktorej by mohli požiadať o dotáciu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav