Tragédia v Krakovanoch: Motorkári narazili do autobusu

  • Spravodajstvo
  • 18. júna 2009, 11:47
  • Autor:red

Obrovský smútok prežívajú odvčera dve rodiny v Krakovanoch. Chlapec (17) a dievča (16) sa na motorke zrazili s autobusom. Nehoda, ktorá skončila tragicky, sa odohrala v zákrute pred vínnym domom v obci okolo siedmej hodiny večer.

Podľa svedkov išiel autobus vo svojom pruhu, smerom od Vrbového, keď  do neho čelne vrazila motorka. Mladík zomrel na mieste, dievčinu, ktorá najskôr zostala zakliesnená v skútri, previezol vrtuľník do nemocnice na Kramáre. Študent elektrotechnickej priemyslovky bol vraj zapálený motorkár, šoférovalo však dievča, ktoré malo vodičský iba jeden deň.
„Sedeli sme na terase, ale boli sme obrátení chrbtom,“ povedala nám jedna z návštevníčok vínneho domu, „kamarát, ktorý hľadel na cestu, zrazu vykríkol „tá motorka!“ " Viac nestihol povedať a po ceste už lietali kúsky kovu zo zničeného stroja. K zraneným hneď pribehli okoloidúci, ktorí sa snažili obom mladým ľuďom poskytnúť prvú pomoc.
Pri nehode zasahovali dva tímy záchranárov, hasiči aj vrtuľník. Piešťanských hasičov na miesto zavolali z Integračného záchranného systému v Trnave  o štvrť na osem večer. „Keď sme prišli do Krakovian, chlapec sa nachádzal asi desať metrov od autobusu i motocykla, dievča ležalo pri autobuse,“ informoval nás operačný dôstojník HaZZ v Piešťanoch.
Hasiči okamžite začali oživovať muža a lekár z RLP poskytoval pomoc dievčaťu. Na miesto dorazila aj ďalšia záchranka s lekárom z Nového Mesta nad Váhom. „Žiaľ, lekár pri mládencovi skonštatoval už len smrť,“ dodáva operačný dôstojník. To už na miestnom futbalovom štadióne pristával vrtuľník z leteckej záchrannej služby, ktorý prevážal vážne zranené dievča na ďalšie ošetrenie. Ani ona však túto tragédiu neprežila…

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf