Obecné školy zachytilo sito pre talenty

  • Spravodajstvo / Región
  • 16. júna 2009, 09:00
  • Autor:E. Seitlerová/J. Marko

Pod názvom Sito pre talenty už jedenásť rokov v Piešťanskom okrese prebieha športová olympiáda neplnoorganizovaných (nemajú všetky ročníky) základných škôl. V tomto roku sa okresné kolo uskutočnilo v stredu 20. mája v Krakovanoch.

Zúčastnilo sa jej desať „zéešiek": Krakovany, Trebatice, Dubovany, Borovce, Veselé, Ratnovce, Ostrov, Veľké Orvište, Dolný Lopašov a Prašník. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách v troch disciplínach jednotlivcov a vo futbale a vybíjanej. Víťazi behu na 60 metrov sa stali Alexandra Rácová z Krakovian, Lukáš Svetlík z Ostrova, starší žiaci Klaudia Zetochová (Trebatice) a Adam Rác (Krakovany).
Šesťstovku najlepšie zabehli miestni Lenka Mosná a Adam Rác. Hod kriketovou loptičkou vyhrala Nikola Niznerová z Veľkého Orvišťa a Lukáš Svetlík z Ostrova, zo starších žiakov najďalej hodili Katarína Drobná (Borovce) a Lukáš Masarik (Dubovany). V malom futbale sa jednotkou stala ZŠ Trebatice a prvé miesto vo vybíjanej patrilo ZŠ Ratnovce. Pohár za celkové víťazstvo si odniesla Základná škola Krakovany, na druhom mieste skončili Trebatice a tretie miesto patrilo ZŠ Ostrov.
Tí naj lepší ďalej zápolili aj na oblastnom kole, ktoré sa konalo 4. júna v Dubovanoch. Medzi 179 štartujúcimi sa súťažiacim z nášho regiónu darilo, prvenstvo v behu mladších žiakov na 60 metrov si odniesol Lukáš Svetlík z Ostrova a Lenka Parčiová z Prašníka, medzi staršími žiakmi zvíťazili Adam Rác (Krakovany) a Klaudia Zetochová (Trebatice).
V hode kriketkou vyhrala zo starších žiačok Lujza Sigetová, Ratnovce a palmy víťazstva z minimaratónu dievčat si odniesla Lenka Mosná z Krakovian. Prvé miesto vo futbale chlapcov obsadili Trebatice a vo vybíjanej dievčat Ratnovce.         

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel