V parku sa driblovalo, smečovalo a tancovali battle

  • Spravodajstvo
  • 15. júna 2009, 10:07
  • Autor:ad

Vyznávači pouličného športu, ktorý sa hrá na jeden basketbalový kôš v sobotu v mestskom parku ukázali, že nielen v kolíske streetballu – USA vedia hráči skákať… Priestor pred Domom umenia na jeden deň patril mladým, ktorí ho premenili na bojovú arénu. Rebelovali s plným nasadením – hrou, spevom i tancom.

Na gumových a asfaltových ihriskách zápolilo  viac ako osemdesiat družstiev v piatich kategóriách. Najviac bodov v najmladšej skupine Mini Street ZŠ nazbieral cross team, naši z LOS Piešťany Lakers boli druhí, v kategórii Mix ZŠ zvíťazili PK Boys, medzi Juniormi zabojovali Chippendales, z Mužov najvyššiu priečku získalo mužstvo Letný Vánok a v kategórii Open Mix na stupeň víťazov zavialo Zimný vánok.


Organizátori pripravili okrem hlavného turnaja aj súťaže zručností – v hádzaní na kôš, či smečoch, tu  zvíťazili v 1on1 Juraj Šubík, pri slam dunk contest najlepšie zasmečoval Matúš a piešťanka Michaela Malinková zabodovala v Ballers 3 pt shooting, keď z piatich hodov štyrikrát trafila kôš. Atmosféru podfarboval profesionálny dídžej . Veľký divácky úspech zaznamenali vystúpenia hip-hoperov, ktorí si na pódiu skúšali sily tancom,  jednotlivo či v battli – súperení dvojíc. Program doplnila aj exhibícia cyklotrialistov, ktorí svojimi skokmi prekonávali gravitačnú silu.


Originálne podujatie ukázalo, že streetball si našiel medzi mladými dosť priaznivcov a stáva sa  pre nich spolu s hip-hopom spôsobom zdravého sebavyjadrenia prostredníctvom športu a tanca. Škoda len, že sa v rovnakom čase konali aj Národné letecké dni, ktoré akcii odčerpali časť divákov.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav