Lukáš Lacko sa pomaly vracia na stratené pozície

  • Šport / Tenis
  • 11. júna 2009, 09:51
  • Autor:Štefan Gregorička

Aktualizované
Piešťanskému športu v poslednom čase robia radosť hlavne tenisti. Junior Filip Horanský si nedávno zahral vo štvrťfinále na gradslamovom turnaji v Paríži a v mužskej kategórii sa Lukáš Lacko pomaly približuje k pozícii z októbra 2007, keď bol v svetovom rebríčku ATP na 133. mieste. V minulej sezóne ho však prenasledovali choroby a zranenia, preto sa v rebríčku prepadol až do štvrtej stovky. Na centrálnom dvorci v nemeckom Halle na medzinárodnom turnaji Gerry Weber Open v boji o postup medzi posledných osem však nestačil na 59. hráča rebríčka ATP, Nemca Andreasa Becka, ktorému včera podľahol po tuhom boji 5:7, 6:7.


Máte síce  iba 21 rokov, no v profi tenise  nie ste žiadnym nováčikom. Kedy ste sa začali tenisom živiť?
– Mužské turnaje som začal hrávať ako sedemnásťročný. Prvý rok sa mi podarilo uhrať len zopár bodov, v ďalšej sezóne som sa už prepracoval do piatej svetovej stovky, o rok neskôr som bol na dvestej pozícii a ako dvadsaťročný som figuroval už na mieste stotridsaťtri.
Postup to bol parádny, no vlani sa to celé akosi „zaseklo“ a namiesto ďalšieho napredovania nastal pokles. Prečo?
– Dôvodov bolo viac. Jednak ma trápili zranenia a navyše som si príliš nerozumel  s trénerom Martincom. Boli sme už dlho spolu, preto som potreboval zmenu. Po sezóne som sa vrátil k Matejovi Liptákovi, ktorý ma trénoval už predtým.
Čo sa týka môjho poklesu v rebríčku, pre časté zranenia som málo hrával a preto som postupne strácal body, ktoré som v predchádzajúcej sezóne nahral. Tento rok som začínal z tristodvadsiatej pozície a potom som sa prepadol až na o tridsaťdeväť miest. Teraz však postupne stúpam hore.


Celý rozhovor nájdete v tlačenom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré vyjde v utorok 16. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel