Valné zhromaždenie kúpeľov prebehlo bez prekvapení

  • Spravodajstvo
  • 10. júna 2009, 09:13
  • Autor:Igor Paulech

Akcionári Slovenských liečebných kúpeľov (SLK) Piešťany sa vo štvrtok 4.júna stretli na riadnom valnom zhromaždení. Ako prebiehalo a či chystajú spoločné projekty s mestom Piešťany sme sa opýtali generálneho riaditeľa kúpeľov Klausa Pilza a primátora Rema Cicutta.

Riešili ste na valnom zhromaždení aj nejaké závažnejšie otázky? Dotýka sa kúpeľov svetová  kríza, a čo pripravujete do budúcna?
K.Pilz: Valné zhromaždenie prebehlo veľmi rýchlo, neriešili sme žiadne problémy.
Prerokovávali sme plány a prácu na budúci rok. Povedali sme si, skúsme, aj keď je kríza, predávať viac. Neplánujeme otvoriť nové trhy, ale zameriame sa viac na našu tradičnú klientelu. Chceme vylepšiť služby a tým presvedčiť ľudí, aby prišli k nám. Kúpele sú hlavne o liečení a medicíne, a z toho dôvodu budeme ďalej pokračovať v spolupráci aj s Národným ústavom reumatických chorôb.
Mesto Piešťany vlastní desať percent akcií piešťanských kúpeľov.  Ako hodnotíte priebeh valného zhromaždenia a hovorili ste aj o nových spoločných projektoch s kúpeľmi?
R. Cicutto: Pre mesto je potešujúce, že sme rozprávali aj o návrhu na rozdelenie zisku a vyplatení dividend. Rozmýšľali sme i o tom, keďže v súčasnosti prežívame hospodársku krízu, či by sme tieto prostriedky nemali radšej nechať v rezervnom fonde pre budúci rok. Na druhej strane by nám tieto financie pomohli , napríklad pri výpadku niektorých finančných prostriedkov. Spoločné projekty kúpeľov a mesta sú už dlhší čas známe. Ide najmä o vydávanie časopisu Revue Piešťany  a výstavníctvo. Tému budúcej spolupráce  sme na valnom zhromaždení neotvárali, ale problematiku tohto druhu sme riešili dávnejšie. V súčasnosti neplánujeme veľké spoločné projekty aj z dôvodu globálnej finančnej krízy.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav