Mladí cyklisti pretekali ako draci

  • Kultúra a spoločnosť
  • 8. júna 2009, 10:25
  • Autor:Viera Dusíková

Areál Základnej školy na Holubyho ulici v Piešťanoch sa v piatok 29. mája zmenil na cyklodráhu. Na štart Národnej cyklistickej súťaže žiakov materských, základných a stredných škôl v disciplíne cross-country sa tu v šiestich vekových kategóriách postavilo 195 cyklistov z Piešťan i okolitých obcí.

Aj keď to deň predtým vyzeralo, že sa akcia pre nepriazeň počasia neuskutoční, ráno si deti vydýchli, pretože sa cez oblaky začalo predierať slnko. Asi deväťstometrovú trať zvládlo 35 dievčat a 160 chlapcov bez väčších problémov. Deti si pred súťažou kontrolovali bicykle, a ak sa im vyskytli drobné technické nedostatky, navzájom si pomohli nielen pri doťahovaní uvoľnených skrutiek, ale aj hustení pneumatík.
Organizátor podujatia bol i tento rok Klub horskej cyklistiky Tlapa Team Piešťany. Na bezpečný a regulárny priebeh súťaže dohliadal Patrik Mikula: „Nebolo to jednoduché, ale myslím si, že sme to zvládli k spokojnosti všetkých účastníkov. A tých sme mali naozaj veľa." A kto sa stal víťazom? O výsledkoch nás informovala Lucia Farkašová: „V kategórii mikro vyhrala Tereza Kurnická, v skupine mili si prvenstvo vybojovali Filip Hermann a Petra Tapušíková, v mini sa najviac darilo Romanovi Kurnickému a Adele Müllerovej, mladší žiaci mali víťazov Adama Nováka a Viktóriu Polákovú, starší Michala Haringa a Veroniku Polákovú a najrýchlejší dorastenci boli Ondrej Kubo a Katarína Masarechová."

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava