Riaditelia stredných škôl obhájili svoje stoličky

  • Spravodajstvo
  • 5. júna 2009, 15:30
  • Autor:TASR

Iba sedem z doterajších riaditeľov na 38 stredných školách a štyroch školských zariadeniach na území Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) neobhájilo vo výberových konaniach svoje posty. Zriaďovateľ škôl TTSK vypísal výberové konania v marci tohto roku z dôvodu uplynutia ich päťročných funkčných období.

  Záujem o riaditeľské kreslá malo spolu 52 uchádzačov. Na 33 školách sa prihlásil iba jeden záujemca, na ôsmich školách vyberala komisia z dvoch kandidátov. Najväčší záujem bol o Strednú elektrotechnickú školu v Piešťanoch, kde sa rozhodovalo medzi tromi. V Obchodnej akadémii v Seredi sa bude musieť výberové konanie zopakovať.
     
 V Skalici sa do výberového konania na päť škôl prihlásilo päť uchádzačov, v Galante bol pomer uvoľnených miest a záujemcov 4:4, v Trnave o osem uvoľnených miest bojovali deviati, Hlohovci sa do výberového konania na štyroch školách prihlásilo päť ľudí a v Dunajskej Strede malo o osem miest záujem desať pedagógov.
V okrese Piešťany bolo k dispozícii päť riaditeľských miest a výberové komisie vyberali spomedzi desiatich. Noví či staronoví riaditelia si dnes prevzali v Trnave menovacie dekréty, ich nové funkčné obdobie sa začne 1. júla.
Nové či potvrdené vedenie od nasledujúceho školského roka dostanú gymnáziá v Dunajskej Strede, Veľkom Mederi, Šamoríne, Skalici, Seredi, Hlohovci, Galante, Piešťanoch, obchodné akadémie vo Veľkom Mederi, Hlohovci, Senici, tiež Stredná odborná škola stavebná s vyučovacím jazykom maďarským v Dunajskej Strede či viaceré priemyslovky, zdravotnícka škola a poľnohospodárska škola v Trnave. Riaditeľské miesta sa obsadzovali aj na školskom hospodárstve v Piešťanoch, Dunajskej Strede a Trnave a v Škole v prírode na Dobrej Vode.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava