Mraky sa rozostúpili pred krásou veteránov

  • Spravodajstvo
  • 5. júna 2009, 11:41
  • Autor:Dusíková Viera

Aktualizované
Po prvýkrát sa u nás Piešťanské zlaté stuhy – Concours d´ellegance konali v termíne, ktorý nebol je zhodný s Otvorením letnej kúpeľnej sezóny. Organizátori pripravili bohatý program plný stretnutí so staručkými veteránmi od štvrtka 4. júna až do soboty 6. júna.

Vo štvrtok sa veteranisti zišli v múzeu v Moravanoch a podvečer zamierili do centra Piešťan. V piatok sa automobily, vyrobené do roku 1918 poberali cez Trebatice do Vrbového naspäť do Piešťan a autá novšej výroby (od roku 1910) išli  aj do Nového Mesta nad Váhom. Obe kategórie sa popoludní stretli v Piešťanoch pred Jazz Art Gallery.


 Druhý súťažný deň, v sobotu bola na programe jazda pravidelnosti na Kúpeľnom ostrove.  Vyvrcholením bola večerná prehliadka krásy – Concours d´ellegance pred hotelom Thermia Palace. O pol deviatej  večer sa však obloha zatiahla hustými mrakmi a už-už to vyzeralo, že z najlákavejšieho bonbónika podujatia, ktoré organizoval piešťanský Veteran car club nebude nič. Dážď však trval iba chvíľu a mraky sa rozostúpili. To už na červené otáčavé mólo prichádzalo prvé vozidlo so svojou posádkou…Viac ako dve hodiny trvala prehliadka krásnych staručkých veteránov. Ľudia si ich fotografovali, zhotovovali videozáznamy a na konci tlieskali oceneným posádkam. Ceny rozdával generálny riaditeľ kúpeľov Klaus Pilz aj primátor mesta Remo Cicutto spolu s hlavným organizátorom – Jánom Horňákom. Pri poslednom víťazovi tohtoročnej Concours d´ellegance opäť začalo pršať.  A  sľubovaný ohňostroj ožiaril nočnú oblohu z ktorej okrem farebných svetlíc padali na zem aj dažďové kvapky.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava