Kúpalisko EVA opäť otvorené pre návštevníkov

  • Spravodajstvo
  • 5. júna 2009, 12:37
  • Autor:Igor Paulech

Kúpalisko Eva od piatku otvorilo svoje brány pre verejnosť. Prevádzku vonkajšieho bazéna a ostatných priestorov bude mať na starosti už druhú sezónu Klub vodného póla kúpeľov Piešťany. O tom, ako prebiehala tá minulá, ale aj o súčasnom stave Evy sme sa rozprávali so šéfom KVP Kúpele Piešťany Jozefom Cifrom.

Ako si spomínate na minulú sezónu a prečo ste sa rozhodli znovu otvoriť kúpalisko Eva?
Minulý rok po skončení prevádzky sme si povedali, že kúpalisko určite nebudeme zasa otvárať, pretože to pre nás bolo veľmi náročné. Nemali sme takmer žiadne skúsenosti, nevedeli sme do čoho ideme  a tak nám riadne dalo zabrať.  Ale presvedčil nás dopyt domácich, pre ktorých je Eva srdcová záležitosť, a zdalo sa im, že by bolo dobré, keby sme ho znovu otvorili. Na základe skúsenosti, ktoré máme sme sa rozhodli, že to teda znovu skúsime. Podpísali sme zmluvu s kúpeľmi o prenájme za 1 euro.
Čo Vás čakalo pred samotným otvorením?
Od prvého apríla, po podpise zmluvy, sa začala príprava na letnú prevádzku. Bolo treba robiť väčšie opravy, najmä dno vonkajšieho bazéna. Vybúrali sme staré, nahodili  nový poter, nanovo ho natreli a poopravovali ležadlá.
Žiaľ nie je tu cirkulácia vody, takže bazén musíme vypúšťať a znovu napustiť, čo je finančne dosť náročné. Termín otvorenia kúpaliska sme určili na piatok 5. júna. Chceli sme pôvodne otvoriť  skôr, no dokončovacie práce a počasie nás zdržali.
Bazén však nebude určený iba pre verejnosť?
Chcel by som zdôrazniť, že v prvom rade bude slúžiť verejnosti, obyvateľom a návštevníkom mesta. Samozrejme úlohu zohralo aj to, že plavecký a vodnopólový klub budú mať priestor na svoju činnosť a tréningy. Plánujeme teda robiť aj športovú činnosť, ale ako som už povedal, kúpalisko je určené najmä pre verejnosť, ktorá má vyhradený čas od 11-tej do 19-tej hodiny. Športové kluby budú trénovať mimo týchto hodín.  
Myslíte si, že kúpalisko Eva by mohlo byť znovu tak populárne ako v minulosti?
Boli by sme veľmi radi, keby toto  tradičné miesto rekreácie v Piešťanoch zostalo naďalej spojené s naším mestom, aby sa zachovalo a fungovalo aj v budúcnosti.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava