Kúpalisko Eva odštartovalo sezónu s dlhom

  • Spravodajstvo
  • 5. júna 2009, 15:27
  • Autor:TASR, red

Šestnásť a pol tisícovú „sekeru“ (500.000 Sk) má zaťatú piešťanský klub vodnopólistov za rekonštrukciu známeho kúpaliska Eva. Už druhú sezónu ho má v prenájme od Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany, ktoré ho chceli pre havarijný technický stav a nerentabilitu zatvoriť.

Obľúbené miesto Piešťancov i kúpeľných hostí a jediné verejné kúpalisko v meste má teraz síce otvorený už iba vonkajší 50-metrový bazén, ale aj v takejto oklieštenej podobe prilákalo v roku 2008 40.000 návštevníkov. V piatok otvorilo svoju novú sezónu a aj napriek menej priaznivému počasiu privítalo prvých návštevníkov. Jeho kapacita je 1300 ľudí.
"Pred sezónou sme museli dať opraviť dno bazéna a urobiť ďalšie nevyhnutné úpravy a opravy," povedal predseda Klubu vodného póla Jozef Cifra. "Firma, ktorá práce zrealizovala, je ochotná počkať, kým získame financie z prevádzky. Inak by sme im to nedokázali zaplatiť. Sme tomu radi, ale neviem, ako dlho to dokážeme takto ťahať," dodal.
Klub požiadal o dotáciu mesto i kúpele. SLKP prisľúbili pomôcť v rámci svojich možností. Vlani pred otvorením sezóny pripravili na svoje náklady bazén. Od radnice odpoveď zatiaľ podľa Cifru neprišla. "Po skončení uplynulej sezóny sme dostali od nich dotáciu vo výške 56.429 eur (1,7 milióna Sk)," informoval Cifra, ktorý verí, že bez podpory nezostanú ani tento rok. Okrem verejnosti Evu využíva klub vodného póla i plavcov.
Kúpalisko Eva malo namále v roku 2007, keď SLKP oznámili ukončenie prevádzky k 31. decembru. Ešte rok predtým kúpele i mesto deklarovali, že renovácia termálneho kúpaliska, ktoré postavili zakladatelia piešťanských kúpeľov-rodina Winterovcov v roku 1934, bude ich spoločným dielom.
Dohodli sa, že sa na finančne nákladnú rekonštrukciu vo výške zhruba 3,9 milióna eur (120 miliónov Sk) pokúsia získať prostriedky z fondov Európskej únie alebo nájdu silného a spoľahlivého investora na spoločné podnikanie. Projekt sa nakoniec neukutočnil. V súčasnosti piešťanská radnica deklaruje záujem kúpiť Evu od kúpeľov za symbolickú sumu.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila