Cibulkovú zastavila až svetová jednotka

  • Šport / Tenis
  • 4. júna 2009, 16:33
  • Autor:Štefan Gregorička

PARÍŽ – Spanilá jazda ženskej slovenskej tenisovej jednoty Dominiky Cibulkovej na parížskych dvorcoch Rolanda Garrosa sa zastavila v semifinále dvojhry.

Vo štvrtkovom zápase prehrala na centrálnom dvorci s najvyššie nasadenou Ruskou Dinarou Safinovou dvakrát 3:6. Cibulková mala výborný úvod do zápasu, keď po dvoch hrách viedla 2:0.
Potom však Ruska získala päť hier za sebou. Dominika ešte dokázala  pri svojom podaní znížiť na 3:5, no Dinara doviedla set pri vlastnom podaní do víťazného konca. V druhom sete viedla Cibulková 1:0 i 2:1, no Safinová otočila na 4:2 vo svoj prospech. Dominike sa ešte podarilo znížiť na 3:4, ale zvyšné dve hry patrili svetovej hráčke číslo jeden.
„Pre Dominiku je fantastický už postup do semifinále. Ukázala na turnaji veľkú vôľu po víťazstve,“ povedal nám prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko. „So Safinovou zohrala dnes vyrovnaný zápas, v ktorom jej chýbal kúsok športového šťastia. V prvom sete viedla za stavu 2:2 i 2:3 40:15, no hru nedokázala vyhrať. Ak by uspela, Safinová by bola iste nervóznejšia,“ dodal Tibor Macko.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava