Horanský nestačil na Laaksonena

  • Šport / Tenis
  • 3. júna 2009, 17:31
  • Autor:šg

PARÍŽ – Dnes popoludní sa skončil sen piešťanského tenisového juniora Filipa Horanského o semifinálovej účasti na grandslamovom turnaji v Paríži.

Vo štvrťfinále  Horanský nestačil  na rebríčkovo o 21 miest nižšie postaveného Fína Henriho  Laaksonena, ktorému podľahol v dvoch setoch 3:6, 4:6. V prvom dejstve prehrával Filip už 1:4 a v závere setu mu už fínsky hráč šancu na zvrat nedal.
Ani druhý set  nezačal piešťanský hráč dobre, keď v ňom postupne prehrával už 0:5. Potom však zabojoval, keď získal štyri hry po sebe. To však bolo z jeho strany všetko a do semifinále postúpil Fín. 
„Napriek štvrťfinálovej prehre je to pre  Horanského veľký úspech," povedal na margo výsledkov našich v Paríži manažér TK Kúpele Rudolf Vrábel. "Veď ako 16-ročný sa dostal pri svojej premiére na grandslame v Paríži až do štvrťfinále. Pre náš klub je tento turnaj výnimočný, pretože na ňom hrala až  štvorica našich hráčov. Okrem Filipa to boli juniorky Vivien Juhászová a Chantal Škamlová a medzi ženami sa predstavila Magdaléna Rybáriková. Navyše Cibulková tiež začínala s tenisom u nás."

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín