Piešťanec Patrik Nemec v Moste v tímovej súťaži tretí

  • Šport / Ostatné športy
  • 31. mája 2009, 11:06
  • Autor:Štefan Gregorička

MOST – Automobilový Škoda Octavia Cup pokračoval na okruhu v Moste tretími a štvrtými pretekmi. Na severe Čiech sa darilo piešťanskému automobilovému pretekárovi Patrikovi Nemcovi, jazdiacemu za tím Automedia.

Patrikovi síce nevyšla kvalifikácia, v ktorej skončil až jedenásty, no v samotných pretekoch zabojoval a postupne sa prepracoval až na výsledné šieste miesto. „V kvalifikácii som sa dlho držal na piatej priečke. Potom som odišiel do boxov, a keď som sa vrátil na trať, viali žlté vlajky. Súperi mali na konci kvalifikácie nové pneumatiky, takže dosahovali rýchlejšie časy. No i tak bol rozdiel medzi jazdcami minimálny. V pretekoch mi vyšiel štart a na ich konci som sa dotiahol až na piateho Ivoševiča. Škoda, že som už nemal čas na jeho predbehnutie," opísal nám priebeh kvalifikácie a prvých pretekov Patrik Nemec. 
Šiesta priečka mu zabezpečila v druhých pretekoch štart z tretieho miesta. Odštartoval však ako druhý, no neskôr ho predbehli Poliak Lisowski a víťaz prvých pretekov Čech Jirásek. Nemcovi napokon patrilo konečné štvrté miesto. Spolu s Milanom Vaňkátom však skončili na treťom mieste v hodnotení klubov. Nemec sa snažil v druhých pretekoch získať hneď od začiatku čo najlepšiu pozíciu, nakoniec sa musel uspokojiť s nepopulárnou štvrtou priečkou. No aj tak si v Moste bodovo polepšil. Svoje konto si bude môcť vylepšiť na ďalšom podujatí, ktoré sa uskutoční v rámci medzinárodných automobilových majstrovstiev Česka v auguste opäť v Moste.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava