Vzduch v Piešťanoch voňal parfémom – OLKS

  • Spravodajstvo
  • 30. mája 2009, 13:01
  • Autor:ad/vd

Sobotňajšie slávnostné Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny (OLKS) už tradične začalo požehnaním prameňov, ktorého sa tohto roku zúčastnil aj prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič.

Aktualizované

Hoci ešte počas raňajšieho koncertu Dixielandu Ľubomíra Váryho sa zdalo, že pramene budú kropiť aj nebesá dažďovými kvapkami, počasie sa naokon umúdrilo a tradičný sprievod i úvodný program pred Domom umenia si  návštevníci mohli vychutnať bez ochrany dáždnikov. 
Popoludní sa ale predsa len na chvíľu rozpršalo. Ani chlad a voda však nerozohnali davy fanúšikov, ktoré sledovali detský program pred Domom umenia, či vystúpenia v hudobnom pavilóne. Na svoje si prišli fanúškovia break dancu, ale aj mexických piesní, španielskeho temperamentu, rocku, či melódií, rytmov orientu a tiež legenedárnych hitov britských Chrobákov.
V mestskom parku ponúkali študenti z "mojmírky" dobové jedlá a červené omšové víno , o kúsok ďalej voňala cukrová vata, točila sa manéž, zamilovaní kupovali svojim láskam medovníkové srdiečka, do vzduchu vyletovali farebné balóny, pred Jazz Art Gallery vyhrávali country dvaja maníci od rieky Missisipi…Vzduch voňal parfémom značky – OLKS.
Piešťanci ho vychutnávali spolu so všetkými vzácnymi hosťami z partnerských miest z Poľska, Česka, Maďarska, Izraelu i iných končín šíreho sveta všetkými zmyslami.
Najmä mladí sa už nevedeli dočkať koncertu Zdenky Prednej a skupiny No name. Drobná finalistka Superstar predviedla známe, skoro až relaxačné RnB hity a leader Košičanov Igor Timko zasa na pódiu prekypoval energiou, ktorú naplno rozdával už trochu uzimenému publiku. Diváci pod pódiom spievali spolu so spevákmi a opäť sa potvrdilo, že Piešťany sú naozaj svetové! (Aspoň počas OLKS…)


Viac z otvorenia kúpeľnej sezóny si môžete pozrieť v tlačenom vydaní Piešťanského týždňa, ktoré vyjde v utorok 2.júna alebo v priloženej fotogalérii.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín