Z prvenstva sa radovali domáci veteráni

  • Vodné pólo / Šport
  • 26. mája 2009, 15:39
  • Autor:šg

ĽVOV – Vodnopóloví veteráni KVP Kúpele Piešťany štartovali na tradičnom medzinárodnom turnaji v ukrajinskom Ľvove. V konkurencii šiestich mužstiev z Ruska, Chorvátska, Ukrajiny, Nemecka a Slovenska na ňom zverenci Milana Čam-bora obsadili piate miesto. V domácom finále vyhral Ľvov nad Kyjevom 5:4.

O lepšie umiestnenie sa Piešťanci pripravili tesnou prehrou 4:5 s Makarskou. Na zápas však nastúpili iba hodinu po 18-hodinovej ceste. Napriek tomu mali množstvo šancí, no využili iba štyri.
Chorváti vyhrali prvú štvrtinu 1:0, a keďže zvyšné tri sa skončili nerozhodne, víťazstvo patrilo im. Góly KVP Kúpele: Repáš, A. Petričevič, Adamkovič a Brna. V druhom stretnutí Piešťanci prehrali s favorizovanými Moskovčanmi vysoko 1:8, keď jediný gól dal Adamkovič.
Z víťazstva na turnaji sa naši pólisti tešili až v súboji o piate miesto, v ktorom zdolali nemecký Bochum 6:4. O výhre však rozhodli piešťanskí veteráni až v druhej polovici zápasu. Po dva góly víťazov zaznamenali Racík a A. Petričevič, raz boli úspešní Brna a Adamkovič. Hrajúci šéf KVP Kúpele Piešťany Jozef Cifra zhodnotil turnaj slovami:
„Domáci zorganizovali toto podujatie veľmi dobre po športovej i spoločenskej stránke. Zároveň sa dohodlo, že k tradičným účastníkom turnaja sa pripojí aj mužstvo Moskvy. My sme neboli vo Ľvove v kompletnom zložení, keďže nám chýbali opory Ivan Tichov, Ján Baranovič a Roman Berlanský, čo ovplyvnilo aj naše celkové umiestnenie. My zorganizujeme turnaj veteránov až začiatkom októbra."
Veteráni KVP hrali v Ľvove v zostave: Chlpek, Cifra – Reichel, Brna, Ante Petričevič, Marko Petričevič, Racík, Repáš, Adamkovič, Makovník, Papcun, Váhovský, Tatara.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava