Rakovickú knižnicu otváral Braňo Jobus

  • Piešťany / Spravodajstvo
  • 26. mája 2009, 13:42
  • Autor:Viera Dusíková

V Rakoviciach sa môžu od piatka 15. mája pochváliť novučičkou knižnicou, prerobenou zo skladu uhlia a nepotrebného haraburdia. Pekné veľké priestory lemujú police s knihami, ale na svoje si prídu aj študenti a žiaci, ktorí chcú pracovať na počítači s internetom.

Knižnicu otvoril starosta obce Dušan Daloš spolu s riaditeľkou základnej a materskej školy Beátou Kapičákovou. Obaja nezabudli zdôrazniť, že týmto počinom spojili obecnú knižnicu so školskou.
Chýba v nej už len niekoľko vyšších políc s odbornou literatúrou z učiteľskej knižnice. Stánok s asi šesťtisíc titulmi vybudovali za 15-tisíc eur z prostriedkov obce, školy a projektu Elektronizácia a revitalizácia školských knižníc.
Počas slávnostného otvorenia sa rakovické deti porozprávali s vrbovským rozprávkarom Braňom Jobusom. Ten im prezradil tajomstvo svojho úspechu v tvorbe piesní i rozprávok.
„Ak chcete niečo veľmi dokázať, potom sa vám to podarí. Len tomu musíte veriť a niečo pre to urobiť," radil Braňo školákom. On sám má na svojom konte niekoľko úspešných cédečiek skupiny Karpatské Chrbáty a Abusus. K dvom knižkám mu pribudla ďalšia – rozprávková.
O krátky čas uzrie svetlo sveta voľné pokračovanie Láskavých rozprávok. Autor knihu napísal v rekordnom čase jeden mesiac. „Začal som ju písať na Ježiška a skončil na Valentína. To preto, že mám rád výnimočné dátumy," vysvetlil Braňo Jobus.
O kultúrny program sa posta-rali miestni školáci. Darček v podobe zaujímavých kníh do novej knižnice odovzdala Beáte Kapičákovej riaditeľka Knižnice Juraja Fándlyho v Trnave, Lívia Koleková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela