Plný bodový zásah nášho futbalového tria

  • Šport / Futbal
  • 26. mája 2009, 15:28
  • Autor:Rudolf Zelenay, P. Sedláček, Jaroslav Valo,šg

Uplynulá sobota bola pre naše mužstvá vo vyšších regionálnych futbalových súťažiach bodonosná. V druhej lige využili výhodu domáceho prostredia Vrbovčania i Moravanci a v štvrtej si pripísali na svoje konto povinné tri body aj Piešťanci. Keďže druhé Bánovce prehrali 1:2 v Senici, strata PFK na druhú priečku je znova len dvojbodová.

OTJ Moravany – FK Rača 1:0 (0:0)


Zachraňujúci sa hostia prišli do Moravian s cieľom bodovať. Moravanci však po posledných úspechoch hrali v pohode a v tomto zápase si vypracovali šance na tri zápasy. V prvom polčase dokázali zverenci trénera Lintnera zahodiť aj nemožné.
V 14. min netrafil prázdnu bránku Gligič, v 16. min zakončil Moravčík samostatný únik strelou priamo do brankára. Keďže tutovky nepremenili ani M. Otočka a Gligič, do šatní šli mužstvá za bezgólového stavu. Scenár z prvého polčasu pokračoval aj po prestávke.
V 56. min však faulovala obrana hostí v šestnástke prenikajúceho Vida a sám poškodený jedenástku premenil. Keďže ďalšie šance zahodili Moravčík, Glos, Adamovič i najlepší hráč domácich v tomto zápase Hambákek, zápas skončil najtesnejším víťazstvom OTJ. Zostava OTJ: Gábriš – Laco, S. Otočka, Piovarči, Glos, Kirka (90. Kotula), Moravčík, Hambálek, Gligič (87. Havrlent), M. Otočka, Vido (66. Adamovič).

MFK Vrbové – SFM Senec 2:0 (2:0)


Na lavičke domácich už opäť sedel tréner Martin Sedláček, ktorý mal k dispozícii aj omilosteného Petra Gažíka. Keďže nemohol počítať s triom zranených (Koyš, Kubiš, Andrísek), v základe si zahrali ďalší hráči. V úvodnej dvadsaťminútovke mali šance obe mužstvá, no z vedenia sa radovali domáci. Jelšicovu strelu vytesnil brankár hostí na roh a následný Piršelov center poslal Jelšic do žrde seneckej bránky.

Odrazená lopta sa dostala k Vladovi, ktorý ju nekompromisne poslal do Matlákovej siete. Potom sa snažili o zmenu skóre obe mužstvá, no ich hráči buď netrafili bránku, alebo včas zasiahli brankári. V 35. min sa menilo skóre po druhý raz, keď Nádaského center do šestnástky poslal Jelšic z nevídaným lobom z otočky pod brvno – 2:0. V úvode druhého polčasu zachraňoval Hodulík, na druhej strane neuspeli Jelšic, Piršel a Herceg. V 88. min mieril Adamec z priameho kopu, ktorý nariadil rozhodca po faule na Uváčika, tesne nad. V nastavenom čase ešte mohol skórovať Jelšic, no jeho strelu hostia odvrátili na roh.
Keďže sa už skóre nemenilo, Vrbovčania si po štyroch prehrách zaknihovali cenné víťazstvo, navyše nad ašpirantom na postup do prvej ligy. Zostava MFK: Hodulík – Nádaský, Vlado, P. Gažík, Herceg, I. Balcír, T. Gažík, Piršel (82. Jakáb), A. Greguš (75. Adamec), Jelšic, Sumer (87. Uváčik).

PFK Piešťany – OFK Bošany 2:1 (1:1)


Stretnutie Piešťancov po prvý raz videli naživo aj predstavitelia generálneho sponzora zo ZOO farmy Nový Zéland Modrová. Nechýbal však ani maskot ich firmy, klokan. Hráči PFK sa od úvodnej minúty pustili s chuťou do svojho súpera. Už v 10. min sa po rýchlej kolmej akcii, do ktorej sa zapojilo až päť hráčov, ujali gólom Sýkoru vedenia.
Domáci si po pekných akciách vypracovali aj viacero ďalších gólových šancí, ktoré mali Vyskoč, Horúcka, Krajčovič, Žamba a Beitl, v koncovke však nemali presnú mušku alebo zasiahol súperov brankár. V 38. min prišiel trest v podobe vyrovnávajúceho gólu, keď vystrelenú loptu nešťastne tečoval do vlastnej siete Roman Beitl.
V 41. min podržal svojich spoluhráčov brankár Miro Krajčovič, keď bravúrne vyrazil priamy kop, smerujúci do šibenice jeho bránky. Po prestávke už hra domácich nemala ten správny náboj, pretože sa herne trápili. Vykúpenie pre nich prišlo v 59. min, keď Horúcka vybojoval pri postrannej čiare loptu, na jeho center si v šestnástke nabehol Vyskoč a hlavou dal vedúci gól.
Ten sa napokon ukázal aj ako trojbodový. V závere mohli poistiť víťazstvo PFK Horúcka s Kukučom, no prvý mieril nad a druhý trafil po samostatnom úniku len do brankára. Zostava PFK: Miroslav Krajčovič – Dadík (70. Kukuč), Kardoš, Bernát, Martin Krajčovič – Beitl, Žamba, Horúcka (88. Orviský), Vyskoč, Sýkora, Mišenčík.

Výsledky z regionálnych futbalových súťaží


Naše mužstvá bojovali o body aj v nižších regionálnych súťažiach. V piatej lige vyhrali Veľké Kostoľany v Borskom Mikuláši 3:2 (Varinec, Kadlíček, vlastný) a OFK Trebatice v Hlohovci nad FC 1:0 (Horvát). Tretí náš zástupca, Družstevník Krakovany, doma remizoval s lídrom súťaže z Gbelov 2:2 (T. Balcír, Kikta). Ostatné výsledky našich – oblastné majstrovstvá: Drahovce – Dolná Krupá 2:1 (Dzuro 2), Ostrov – Horné Otrokovce 2:1 (Svetlík, Šúlovský), Suchá – Ratnovce 5:2 (J. Pavlovič, M. Pavlovič), oblastná súťaž, skupina B: Veselé – Pečeňady 4:1 (Michalík, Kľúčovský, Chudý, Bokor – Ondrašík), Sokolovce – Kľačany 2:2 (Hrisenko, Studený), Borovce – Červeník 4:1 (Bejdák 2, Dadík, M. Kolník), Šípkové – Prašník 1:3 (J. Kusý – Konkuš 2, Holán), Chtelnica – Dubovany 5:0 (Gába 2, Lukáš Cibrín, Knobloch, Rechtorík), Nižná – Veľké Orvište 3:0 (Mahaj 2, Magula), tretia trieda, skupina B: Šterusy – Banka 1:0 (Šereda), Pastuchov – Dolný Lopašov 5:1 (vlastný), Kočín-Lančár – Merašice 2:0 (L. Tokoš 2).

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav