Kanoisti Sĺňavy štyrikrát medailoví

  • Kanoistika / Šport
  • 26. mája 2009, 15:44
  • Autor:Š. Gregorička

NOVÁKY – Prvé tohtoročné medaily lovili piešťanskí kanoisti a kajakári na majstrovstvách Slovenska na dlhých tratiach, ktoré sa uskutočnili na jazere pri Novákoch. Domov si priviezli štyri medaily, no ani jeden titul.

V pretekoch na päť kilometrov sa z vodákov Sĺňavy najviac darilo Tomášovi Kačicovi s Filipom Valom, ktorí obsadili v kategórii starších žiakov v kajaku dvojíc druhé miesto. V kategórii kadetov skončil Mário Janča spolu so Žďárskym z TTS Trenčín v K2 na treťom mieste.
Rovnaké umiestnenie si vypádlovali v K2 aj kadetky Petra Maťašová s Katarínou Vidovou. O štvrtú medailu sa postaral starší žiak Filip Valo, ktorý skončil v K1 medzi 14-ročnými tretí.
Na nepopulárnom štvrtom mieste skončili z kanoistov Sĺňavy v K1 žiaci Linda Blahová a Eduard Rebro, kadet Mário Janča a junior Matej Michálek a v K2 patrila štvrtá priečka Jergušovi Jackovi s Davidom Žlnayom. Z ostatných Piešťancov skončil starší žiak Jerguš Jacko v K1 piaty, podobne ako v kadetkách Petra Maťašová.
Pri neúčasti Simony Šamkovej, ktorá chýbala na majstrovstvách pre chorobu, sa teda vodáci Sĺňavy z titulu na dlhých tratiach netešili. Napriek tomu do Piešťan jeden titul putoval. Zaslúžil sa o to v C1 mužov odchovanec Sĺňavy Matej Rusnák, jazdiaci už druhý rok za bratislavský ŠKP.
Počas posledných dvoch májových víkendov sa presunú vodáci do Piešťan. Najprv budú súťažiť v Pohári SNP, potom na medzinárodnej regate.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj